Vuoden lastenlevy

Julkaistu Pe, 02/01/2009 - 12:38

Mimmit: Hats hats Hakkarainen

Mimmien levy "Hats Hats Harakkainen" on uudella idealla tehty lastenlevy, jonka omaperäinen soundi perustuu karjalaiseen moderniin maailmanmusiikkiin. Levyllä on käytetty lähes pelkästään akustisia soittimia, joilla haluttiin tuoda vaihtelua sähköisten soittimien valtavirtaan. Soittimina levyllä on muun muassa kantele, haitari, kitara, mandoliini, dobro, miniflyygeli, kaval, low whistle, vibrafoni, intialainen viulu ja tiibetiläiset kellot.
Levyn sanoitukset pohjautuvat kalevalalaisiin tarinoihin, sekä Suomen kansan vanhoihin satuihin. Mimmien musiikissa kuuluu suomalainen kansanmusiikki uusilla mausteilla ja tarttuvasti esitettynä. Kansivihkon ulkoasu on myös saanut voimakkaasti inspiraatiota karjalaisesta perinteestä.

Paukkumaissi: Popkornitorni
Suosittu Paukkumaissi on Soul Captain Bandistä tuttujen Seppo Paarman ja Jori Hulkkosen perustama seitsenhenkinen rootshenkinen rytmipumppu, joka seikkailee vastustamattoman hyväntuulisessa rytmimaailmassa. Yhtye julkaisi esikoislevynsä Paukkumaissin maaliskuussa 2006 ja levy palkittiin Emma-palkinnolla.
Popkornitorni on svengaava ja laadukas keitos rootsvaikutteita, 70-luvun soundia ja kansanmusiikkia. Oman mausteensa tuo runsas puhaltimien käyttö hienoine torvisovituksineen. Yhtye määrittelee "saaneensa vaikutteita Itä-Espoosta, rytmejä Rastaalasta ja tehneensä uutta lastenmusiikkia Kumpulan-tyyliin. Luomuhenkeen tehty lastenlevy kestää kovaa kulutusta, siitä pitävät huolen taitavat sävellykset, monipuolinen musiikkimaailma ja kunnianhimoinen soitanta


Ella ja Aleksi: Talventörröttäjät

Viime vuonna ilmestynyt Talventörröttäjät on Ellan ja Aleksin kolmas albumi. Ellalta ja Aleksilta ilmestyi vuonna 2004 albumi ”Lenni Lokinpoikanen”, joka myi platinaa ja pysyi Suomen virallisen albumilistan ensimmäisellä sijalla neljä viikkoa vuodenvaihteessa 2004—2005. Vuoden 2005 Emma-gaalassa Ella ja Aleksi palkittiin vuoden yllättäjinä. ”Lenni Lokinpoikanen” sai jatkoa syksyllä 2005, jolloin julkaistiin ”Kolme muskettisopulia” -albumi. Kummallakin albumilla on 13 kappaletta, joka on Ellan ja Aleksin mielestä ainoa oikea määrä.
Yhtyeen kappaleiden sanoitukset koskevat ihmissuhteita, perheitä ja lähiympäristöä. Ella ja Aleksi on Teleks-yhtyeen Markus Koskisen ja Egotrippi-yhtyeen Sampo Haapaniemen musiikkiprojekti.

Satu Sopanen & Tuttiorkesteri: Tuttirallaa
Satu Sopanen & Tuttiorkesteri juhlisti 20-vuotista lastenmusiikkitaivaltaan uudella levyllä Tutturallaa. Eevaleena Pokelan innoituksesta Sibelius-Akatemiassa alun perin syntynyt Tuttiorkesteri on ehtinyt pitkän uransa aikana viihdyttää suomalaisia lapsia jo kahdessa sukupolvessa. Alun perin Mukaralla-nimellä toiminut yhtye ponkaisi koko kansan tietoisuuteen Pikku Kakkosen Huvitutti-ohjelmasta, jota tehtiin vuosina 1998-2002 yli 100 jaksoa. Ohjelmasarjan aikana yhtye kävi läpi noin 400 lastenlaulua. Parhaimmillaan konserteissa oli yleisöä noin 10 000 henkeä. Ei siis liene liioiteltua väittää yhtyeen olevan yksi Suomen suosituimmista lastenmusiikkibändeistä. Yhtye haluaa innostaa lapsia ilmaisemaan itseään laulun ja liikkumisen kautta.

Vuohi: Vuohi ja Tahitin täysikuu: Maailmanmatkaajan seikkailut 3
Jo kahden albumin verran seikkailtuaan hyväsydäminen ja avarakatseinen Vuohi jatkaa matkojaan.
Uudella levyllä "Vuohi ja Tahitin täysikuu" Vuohi jatkaa seikkailua suunnaten tällä kertaa muun muassa Argentiinaan, Kongon demokraattiseen tasavaltaan, Jamaikalle, Venäjälle ja Itävaltaan.
Uudella levyllä kuullaan saman porukan esittämänä kaksitoista uutta vuohikappaletta. Pessi Levannon (säv.), Marjatta Levannon (san.) ja kuvittaja Julia Vuoren yhteistyönä syntynyt levysarja ”Vuohi – Mailmanmatkaajan seikkailut” on sai viime vuonna kolmannen osan: ”Vuohi ja Tahitin täysikuu”. Levyn sankari, matkakärpäsen riivaama Vuohi, matkustaa jälleen kerran kahteentoista eri maahan. Matkakohteista tehdyt kappaleet kertovat Vuohen pelottomista seikkailuista.