Danny: Käärme

Danny: Käärme

Levylöytö - Su 11.12.2011, klo 06.00 - Toimittaja: Petri Home

Danny: Käärme-albumin kansiDanny: Käärme-albumin kansi

168
tykkää tästä

Danny aloitti 1960-70-luvulla käsitteeksi muodostuneet vuotuiset showkiertueensa vuonna 1966. Konserttikiertueilla oli joka vuosi erityinen teemansa, jonka ympärille rakennettiin käsikirjoitus. Musiikkiesitysten ohella panostettiin myös puvustukseen, koreografiaan ja valoihin. Suurisuuntaista touhua ainakin Suomen mittakaavassa siis.

Dannyn vuoden 1972 kesäshow’ssa Käärme (Snake, rattle & roll) oli mukana mm. Kari Tapio, tanssiryhmä Mustat mambat sekä kaksi elävää käärmettä, 5-6 ­metriset Elvis ja Urkki. Samana vuonna julkaistiin myös albumi nimeltä Käärme (Scandia, 1972), jonka kannessa Danny poseeraa kiertuekaverinsa Elvis-käärmeen kanssa.

Albumi koostuu ajan hengen mukaisesti kokonaan käännöskappaleista. Biisimateriaali vaihtelee Kuningaskobrasta päivän pophitteihin, kuten Laulun tein (Elton Johnin Your Song), Synti (Marc Bolanin Hot Love) ja Itsesi näät vain et enempää (Uriah Heepin Look at yourself)).

Vaihtelevaa on myös tulkintojen osumatarkkuus. Ei saa häiritä leijonaa on hutera huumoriversio doo-wop-yhtye The Tokensin tunnetuksi tekemästä klassikkobiisistä The Lion Sleeps Tonight. Vastineeksi enemmistö tuoreempien popbiisien versioinneista on varsin mukiinmenevää tavaraa. Levyn huippuhetkiin kuuluu näistä Noita, Pertsa Reposen sanoittama mainio käännösversio Redbonen kappaleesta The Witch Queen of New Orleans.

Syntiinlankeemusta, magiaa, käärmeitä ja viidakkoa – kyllä näistä eväistä eittämättä hyvän show’n ja kelpo albumin saa rakennettua.

Lisää artisteista:Danny

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Levylöytö

Lähde löytöretkelle poplevyjen aarreaittaan! Ylen Äänilevystön tiimi sukeltaa Levylöytö-palstalle kiinnostavia, hauskoja, outoja ja hienoja pophelmiä omista kokoelmistaan.
Hyppää Levylöydön matkaan – nämä levyt kannattaa tsekata!

Levylöytö

Muualla Yle.fi:ssä