YLE Teema

 

Historiadokumentti

Koraani (2. osa K13)

Julkaistu torstaina 25.02.2010 21 kommenttia 316 suositusta

Koraani on yksi maailman ideologisesti merkittävimmistä teksteistä. Yli miljardi muslimia uskoo, että Koraani on suoraa Jumalan puhetta, joka on tullut Muhammedille ilmestyksinä.

Koraani

lauantai 15.1. klo 18.20

Voiko rauhaa ja suvaitsevuutta henkivä teksti oikeuttaa myös väkivallantekoihin? Kaksiosaisessa dokumentissa tarkastellaan, mitä Koraani sanoo muun muassa tasa-arvosta, rangaistuksista, rauhasta, suhtautumisesta muihin uskontoihin sekä itsemurhapommituksista.

Nykyään Islam on maailmanuskonto, jota tunnustaa yli miljardi ihmistä Amerikasta Kiinaan ja Intiasta Afrikan eteläkärkeen asti. Vaikka usko on sama, islamia tulkitaan eri tavoin: joissain muslimimaissa tyttöjä ei kouluteta eikä heillä ole äänioikeutta, kun taas toisissa naiset työskentelevät valtion johdossa. Toisissa maissa rikollisia saatetaan edelleen kivittää kuoliaaksi tai hirttää julkisesti, mutta toisissa maissa tällaisia rangaistuksia ei ole toteutettu vuosisatoihin.

Muslimikulttuuri on myös jatkuvassa muutoksessa: 1970-luvun Kairo muistutti mitä tahansa Välimeren kaupunkia, jossa naiset kulkivat samoilla kaduilla miesten kanssa ilman huntua. Nykyään vain harva musliminainen uskaltautuu Kairon kaduille hunnutta.

Koska Koraani on muuttumaton viesti suoraan Jumalalta, miten on mahdollista, että eroja on niin paljon? Onko mahdollista löytää yksiselitteisiä vastauksia Koraanista siihen, miten pitäisi toimia?

Dokumentin ohjaaja, palkittu Antony Thomas haastattelee ihmisiä, jotka elävät Koraanin oppien mukaan: uskonnollisia johtajia mutta myös tavallisia maanviljelijöitä, uranaisia sekä eristyksissä eläviä naisia; niitä, joiden mielestä Koraani on ehdoton rauhan viesti ja niitä, joiden mielestä se oikeuttaa muun muassa itsemurhaiskuihin.

Dokumentissa tutkitaan myös Islamin historiaa Islamin kulta-ajoilta saakka. Islam johti kehitystä muun muassa arkkitehtuurin, filosofian ja tieteen saroilla, kun Euroopassa vallitsi vielä feodaalijärjestelmä.

Lisätietoa ohjelmasta

Koraani (Qur’an 1-2). Tuotanto: Juniper/Channel Four, Britannia.

Löydä lisää:

uskonto, islam, koraani
Suosittele316 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

mohamed sallam

hei
if my words will mean anything to you then i will be happy
i agree with your words and i know exactly how life this days make us confused about all things but because i am more close to quran and read alot about the first days in islam life and the start of the message which came to muhamed the prophet i can say some point to you sir :
1- islam never ask to kill anybody and if we do then god never forgive us
2- quran didnot come as a message all at once but it take about 23 year to be completed so the most important more than read quran is understand when and why all words and stories in quran had been come ( the reason for all words )then we can understand in clear way alot of point which we argue about now.
3- i agree with you that most of muslim now do bad in some points but not all like all religions but that because we are a huoman and have to do mistakes like all people so the base which we talk about and discuss now is the rule ( the quran rules ) and see if it is bad or good , good for huoman or bad .
4- my advice to all from my heart is that if you want to know about islam then dont lestin to the first explaination you find but try to read about muhamed the prophet and how he was living and handle with all ( chrestian and jewish and women and all people and try to see how he orderd his friends to give peace to all and never kill anybody or cut any tree or cut flower even !!!!

the truth not flow on the surface and you should do more work if you really want to know the truth

now i say : i love all world and i wish peace for all and that is beacause i try to be like good muslim

no god but allah and mohamed is the messanger of allah

itämaalainen nainen

Olen maahanmuuttaja ja musliimi, asun suomessa. Se on tosi mukavaa että YLE-Teema soittaa tätä dokumenttia Islamista jotta suomalaisia voivat avata silmat Islamista ja aloittavat katsoa että se oikeasti on rauhallinen uskonto ja siellä on aina looginen selitys miksi meillä on niin erilaisia tapoja. Tiedän että tässä te ette kuuntele paljon hyviä tarinoja islamista vaan pahoja uutisia siitä. Tämä ohjelma voi ilmoittaa jotain oikein ihmisille. Monessa maassa musliimi ja toisen oskonnon ihmisen elävät rauhallisesti ja arvostavat toisille. Toivon että tällä ohjelmalla voi antaa rauhan viestiä kaikille ihmisille ja antavat enemmän tietoa toisesta uskonnosta jotta voimme elää rauhallisesti, tulemme viisammiseksi, kunnioitamme toisille enemmän tässä maailmassa.

Kiitos ja parhain terveisin YLE-Teemalle!!

mohamed sallam

kiitos paljon YLE :)

Kristetty ortoroksi

Täytyy sanoa että oli loistava ohjelma. Kiitämme

viikunapuu

raamatussa lukee näin. onko raamattu siis valetta, ja koraani 100 prosenttisesti oikeassa ?
otetaas vaikkapa yksi hyvin hyvin hyvin tärkeä luku raamatusta uudesta testamentista.

---

ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi. Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heidät isän ja pojan ja pyhän hengen nimeen.

ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. ja katso minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.

uusi testamenti evankeliumi(ilosanoma) markukselle 28:18-20.

----

kumpi siis on totta vale vai totuus 50/50. visainen kysymys? pistetäänkö pää pensaaseen ja unohdetaan ihan tahalteen jeesuksen puheet uudesta testamentista. eikö näin ihminen toimi kun ei halua asettaa tärkeää kysymystä sydämensä eteensä?

Ilmarinen

Hyvin tehtyä televisiotyötä, ja Ylelle kiitos ohjelman esittämisestä. Jälleen kerran hyvä esimerkki julkisen televisio- ja radiotoiminnan välttämättömyydestä. Ilman julkisrahoitteista Yleä meillä olisi vain Novan ja Grooven kaltaisia idioottihöpöttäjiä tuhanteen kertaan vingutetun ysäripopin seassa.

- Kommentoijille: Uskonnot ovat taikauskoisten ihmisten kuvitelmarakenteita, joilla tehdään elämästä siedettävämpää kun ei kestetä ajatusta kuolemasta. Jukka Virtasen sanoin:" Ne aina kysyy, onks kuoleman jälkeen elämää.......mää kysysin.... onks elämää ennen kuolemaa..."

murmur

Kyllä tämä dokumentti vähän pintapuoliseksi raapaisuksi jäi, painottui lähinnä erilaisiin Koraanin tulkintoihin. Olisin toivonut syvällisempää katsausta hadith-kirjoitusten rooliin. Käsittääkseni Koraania on mahdotonta *ymmärtää* kokonaan ilman haditheja, ne kuitenkin antavat kontekstin Koraanin ilmestyksille.

Kannattaa tutustua.

Ayla

*kumpi siis on totta vale vai totuus 50/50. visainen kysymys? pistetäänkö pää pensaaseen ja unohdetaan ihan tahalteen jeesuksen puheet uudesta testamentista. eikö näin ihminen toimi kun ei halua asettaa tärkeää kysymystä sydämensä eteensä?[/quote]*

Jumala antoi ihmiselle myös vapaan tahdon toimia Jumalan sanaa totellen tai olla välittämättä siitä. Jos jokainen eläisi sen mukaan mitä hän sisällään tuntee oikeaksi ja rakastaisi lähimmäistään kuten itseään, ei näistä asioista tarvitsisi kiistaa käydä tai sotia mielipiteistä kuten nykyään.
Kaikki me olemme saman Jumalan lapsia, ihan kuin sisarukset me kiistelemme kuka on tekijällemme se rakkaampi ja kuka on oikeassa. Jokaisella meistä on oma totuutemme. Voisiko äiti rakastaa vain yhtä lapsistaan toisten kustannuksella?
Jokainen noudattakoon omaa uskonnollista vakaumustaan, mutta se toisten tuomitseminen pitäisi jättää Jumalalle, sillä eikö Hän ole sanonut sekä Koraanissa, että Raamatussa että Minä olen se joka Olen, minä olen Jumala ja minä olen ainoa, minä olen rakkaus ja minä olen tuomio, minä olen elämä ja kuolema...
Ihmiset ovat kirjoittaneet kaikki kirjat ja voittajat ovat kirjoittaneet historian. Jumala kirjoitti jo ihmisen luodessaan ihmiseen itseensä Jumalan sanan, yritetään löytää se itsestämme koska se on ihmisyyden mitta. Ja ihmisyyden mitta on kyky ymmärtää ja rakastaa.

viikunapuu

Ayla kirjoitti:
*kumpi siis on totta vale vai totuus 50/50. visainen kysymys? pistetäänkö pää pensaaseen ja unohdetaan ihan tahalteen jeesuksen puheet uudesta testamentista. eikö näin ihminen toimi kun ei halua asettaa tärkeää kysymystä sydämensä eteensä?
*

Jumala antoi ihmiselle myös vapaan tahdon toimia Jumalan sanaa totellen tai olla välittämättä siitä. Jos jokainen eläisi sen mukaan mitä hän sisällään tuntee oikeaksi ja rakastaisi lähimmäistään kuten itseään, ei näistä asioista tarvitsisi kiistaa käydä tai sotia mielipiteistä kuten nykyään.
Kaikki me olemme saman Jumalan lapsia, ihan kuin sisarukset me kiistelemme kuka on tekijällemme se rakkaampi ja kuka on oikeassa. Jokaisella meistä on oma totuutemme. Voisiko äiti rakastaa vain yhtä lapsistaan toisten kustannuksella?
Jokainen noudattakoon omaa uskonnollista vakaumustaan, mutta se toisten tuomitseminen pitäisi jättää Jumalalle, sillä eikö Hän ole sanonut sekä Koraanissa, että Raamatussa että Minä olen se joka Olen, minä olen Jumala ja minä olen ainoa, minä olen rakkaus ja minä olen tuomio, minä olen elämä ja kuolema...
Ihmiset ovat kirjoittaneet kaikki kirjat ja voittajat ovat kirjoittaneet historian. Jumala kirjoitti jo ihmisen luodessaan ihmiseen itseensä Jumalan sanan, yritetään löytää se itsestämme koska se on ihmisyyden mitta. Ja ihmisyyden mitta on kyky ymmärtää ja rakastaa.[/quote]

---

Olet Ayla ihan oikeassa kaikessa siinä että pitäisi rakastaa kaikkia ihmisiä myös vihollista. Se on toki Jeesuksen oppia. Koraani ei ole raamatun jumalan ilmoittamaa sanaa koska jumala on sanansa antanut pojallensa Jeesukselle uuteen testamenttiinsa. Vaikka totta tosiaan myönnän toki että siellä koraanissakin on samoja perusluonteisiakin elementejä mitä löytyy raamatustakin. Erona on kahden välillä se että jumala uudessa testamentissa hyvin jyrkästi kieltänyt muita profetioita/oppeja ottamaan vastaan tulevina aikoina esim. koraani 600 luvulla tai vaikkapa morin kirjaa 1800 luvulla, koska niissä kokonaiskäsitykset sotii siten Jeesuksen pelastus oppia vastaan jumalan ainokaisesta pojasta sekä syntien sovituksissa vertaillessa synnin rikoksiin eri muodoissa.

Vaikka muultaosin moni laki teksti (rituaali-seremoniat-seremonia-rituaalit miten päin halutaankin katsoa) olisin saman suuntaista lakien kautta toteutuvaa tekemistä elämässä. Muistaa aina pitää että koraani on yhden ainokaisen ihmislihan ihmiskunnassa kirjoittama teos. Tosin yhden hyvin voimakkaan ikävän enkelin inspiroima mestariteos siinä mielessä että se saa aikaan voimakasta levottomuutta, ja jännitettä jo nykypäivänä kaukoidässä. (myös raamattukkin aikoinaan ristiretket kun maalaisia euroopasta houkuteltiin raamatun kautta hyökkäämään muslimeita vastaan. tosin silloin ei kansalle luettu uuttatestamenttia jeesuksen opista, joka oli siis paholaisen yritys tuhota raamatun auktoritettia joka oli valitettavan ikävää aikaa silloin.)

Raamatun ero on myös siinä että on kaksoiskäskyt ihmiselle annettu, ja vain ja ainoastaan Jeesuksen kautta voi pelastua helvetiltä, ei siis rituaali seremonioilla eli pakkorukous liikkeillä kohti mekkaan tiettyjen kellon aikojen armoilla ja antamalla kunniansa allaille -kuka lie?. Vaikka ulkopuolisesti uskottavammalta voisikin näyttää koraanin seremoniset-rituaaliset käyttäytymis muodot myönnän sen toki. Raamattu on 66 kirjaa nivottu yhteen israelilaisten toimesta. Myös Jeesus on juutalainen. Ja sillä on kymmeniä eri kirjoittajia historiassa. Jotka aikakausien mukaan tukevat toisiansa vastaan. Niin juu raamattu uudessa testamentissa kieltää kahden jumalan palvonnan. Joko Jeesus Kristus tai ihmisen valitsema epäjumala. kahta ei voi valita.

Valinta on sinun. Rukoile tie jota tulisi seurata. älä ihmisiä ja heidän oppia seuraa vaan taivaan herraa.

anonyymi

Oikeastaan tämä kirjoitus on sen tasoinen, että se kyllä jo sinänsä an-
taa riittävän kuvan tämän kirjoittajan sivistystasosta kaikkine kirjoi-
tusvirheineen. Mutta se kertoo myöskin siitä, että jopa meillä täällä
lännessä kyetään ihmisiä manipuloimaan näinkin pimeään tilaan kuin tämä
esimerkki-ihminen antaa ymmärtää. Kyllähän juuri näitä kaikkein yksin-
kertaisimpia ihmisiä on helppo saada uskomaan mitä hyvänsä kunhan se vain tarjoillaan riittävän sopivassa paketissa.Jos näin pimeää tekstiä
voidaan tämän päivän maailmassa saattaa julkisuuteen kristillisyyden
nimissä niin, miten on sitten Islamilaisessa maailmassa, jossa jo pie-
nestä pitäen lapset joutuvat lukemaan koraanista asioita, joita he eivät edes ymmärrä ja sitten joku muslimioppinut tulkitsee näille lap-
sirievuille, kuinka nämä koraanin lauseet vaativat heitä pyhittämään
elämänsä Allahille ja suostumaan marttyyriksi mm. siksi, että miespuo-
liset itsemurhakanditaatit pääsevät paratiisiin viettämään ikuista elä-
mää 70 neitsyen kanssa, kunhan he vain tulevat tekemään itsemurhaiskun
ns. "vääräuskoisia" vastaan. On aivan uskomatonta, että me elämme jo
2000-lukua ja tällaista voi vielä tapahtua?!?! Mutta näinhän se vain on ja tulee kyllä olemaankin hamaan loppuun saakka, kunnes tulee se uusi ja kehittyneempi ihmisrotu, joka hylkää nämä kaiken maailman us-
konnot ja uskomukset. Siinä vaan voi käydä niinkin, että tämä nykyinen
homo sapiens-rotu ehtii tuhota koko maapallon, ennen kuin uusi ja vii-
saampi ihmisrotu tulisi korjaamaan tämän nykyisen aiheuttamat vahingot.
Mutta toivossa on hyvä elää, niinhän totesi jo muinainen lapamatokin.

Vieras tuntija

Voitte kisailla raamatun ja koraanin sisällön oikeutuksesta tai totuudesta elämänne loppuun asti. Muslimi ei koskaan luovu omasta harhastaan, koska koraani sen luopumisen kieltää, ja luopujalle luvataan tuskallinen kuolema.

Muslimin jumala ei ole kristittyjen jumala. Kristittyjen jumala on vapahtajamme Jeesuksen jumala, rakkauden jumala. Sensijaan lukutaidoton kauppias nimenomaan kielsi Jeesuksen. Raamattu on hänellekin pyhä kirja, mutta tuon pyhän kirjan sanoilla hän itse todisti olevan väärä profeetta, kun ei tunnusta Jeesusta jumalan pojaksi. Koska oli tarve palvella vain yhtä jumalaa, kuten juutalaiset ja kristityt tekivät, hän valitsi yhden muinaisarabien pakanajumalista omakseen ja nimitti kuu-jumalan uudelleen. Ei pakanuus nimenmuutoksesta muutu.

Anonyymi

Profeetta Mohamed ei kieltänyt Jeesusta vaan tunnisti hänet profeetaksi. Jeesus ei sano missään kirjassa, että palvokaa minua minua. Vaan hän sanoo palvokaa jumalaa.

Anselmi

Hei.

Yksi kysymys: usein puhutaan, että Islam on vain rauhan uskonto. Miksi sitten kristittyjä tapetaan, vainotaan yms. eniten juuri muslimimaissa?

Anonyymi

Kiitos yle asiaohjelmasta, oli mielenkiintoinen ja asioita esitettiin kerrankin monesta eri näkökulmasta perusteluineen, niinkuin pitääkin.

Aysha

Totuus Islamista on se, että siitä tulee rauhan uskonto vasta kun koko maailma on alistunut Islamin vallan alle....eli siis ei koskaan. Ei paljon tuo mielenrauhaa tämä tieto. Ottakaa myös ihmiset selvää tälläisestä "varovaisuusopista" kuin Taqiyya, sen mukaan Islamissa on luvallista ja jopa välttämätöntä kieltää uskonsa jos siitä on hyötyä omalle yhteisölle(eli siis muille muslimeille)tai jos sillä pelastetaan oma henki. Myös jihadista eli pyhästä sodasta haluan kertoa sen, että sitä käydään myös muutenkin kuin vain fyysisesti sotimalla, sitä voidaan käydä myös pelkällä puheella ja rahalla.

Anonyymi

Vieras tuntija kirjoitti:
Voitte kisailla raamatun ja koraanin sisällön oikeutuksesta tai totuudesta elämänne loppuun asti. Muslimi ei koskaan luovu omasta harhastaan, koska koraani sen luopumisen kieltää, ja luopujalle luvataan tuskallinen kuolema.

Muslimin jumala ei ole kristittyjen jumala. Kristittyjen jumala on vapahtajamme Jeesuksen jumala, rakkauden jumala. Sensijaan lukutaidoton kauppias nimenomaan kielsi Jeesuksen. Raamattu on hänellekin pyhä kirja, mutta tuon pyhän kirjan sanoilla hän itse todisti olevan väärä profeetta, kun ei tunnusta Jeesusta jumalan pojaksi. Koska oli tarve palvella vain yhtä jumalaa, kuten juutalaiset ja kristityt tekivät, hän valitsi yhden muinaisarabien pakanajumalista omakseen ja nimitti kuu-jumalan uudelleen. Ei pakanuus nimenmuutoksesta muutu.

Ei muutu ei. Ja sama pätee kristinuskoon. Ja juutalaisuuteen. Ja zarathustralaisuuteen. Ja niin edelleen.

Anonyymi

Ei mikään uskonto saa olla yhtä kuin laki, koska uskonto on kumminkin tulkittavissa ihan miten päin tahansa. Uskontoja ei myöskään saa ottaa liian vakavasti.

Muslimimaailmassa nuo kaksi asiaa on sisäänrakennettuina, joten maailman uskonnoista Islam on vaarallisin.

En ole törmännyt missään muussa uskonnossa tapoihin, jossa ihmisten elimiä silvotaan tarkoituksena heidän seksuaalisuutensa rajoittaminen. Naisten asema on monissa muslimimaissa aivan järkyttävä. No Suomessa naisen asema nyt on jo mennyt tasa-arvon väärälle puolelle, kiitos lukuisten päättävissä asemissa olevien feministien.

Rauha Unelma

Rukoilen joka ilta hartaasti, että kaikki uskonnot häviäisivät maan päältä.

eld, elda ja allah

Mitä muuta esim. lätkä fanituskin on muutakuin uskontoa? Koko elämä pyörii lätkän ympärillä aina vaatetuksesta ja ajattelusta sekä ajankäytöstä alkaen jne. Ei uskontoon tarvita välttämättä jumalaa / jumalia / jumaluuksia joilla on jokin persoonallinen olemus tai nimi ollakseen uskonto. Epäjumalan saa "taottua" lätkästäkin.

*Syvä huokaus* - Yle tunnetusti valitsee tietoisesti jo pitkän perinteensä mukaan sellaisia kirjoittajia ja "tutkijoita" jotka maalailevat islamista reippaasti kaunistellun kuvan. Toki islamissa sinänsä hyviäkin asioita on ja ylipäätään lähi-idän kulttuureissa kuten yhteisöllisyys. Mutta eksytyksestä (kuten islam) tekee nimenomaan eksytystä se, että valheeseen on sekoitettu totuutta.

Kannattaa muistaa se koraanin oikeanlaiseen tulkintaan (jota islamin oppineiden parissa virallisesti noudatetaan) liittyvä nyrkkisääntö että myöhemmät koraanin jakeet (jotka käskevät väkivaltaan ja vääräuskoisten yms vainoamiseen jne) kumoavat vanhemmat "rauhanomaiset ja suvaitsevaiset jakeet). Eli myöhempi ilmoitus kumoaa vanhemman.

Valkeuden kaapuun pukeutunut paholainen (2. Kor. 11:14) on kaikkien uskontojen takana sillä nimenomaan sillä tavalla hän saa paljon palvontaa osakseen ainoan ja todellisen Israelin Jumalan (YHWH:n) sijasta pukeutumalla milloin miksikin jumalaksi / jumaluudeksi / voimaksi jne (2. Moos. 20:1-6)).

Objektiivisuuden nimissä kannattaa ehdottomasti tutustua tähän kirjoitukseen jossa paljastetaan koko totuus islamista:

http://www.irr-tv.fi/images/stories/downloads/pdf/itaportti_erikoisrapor...

Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan nimessä

Anonyymi kirjoitti:
Ei mikään uskonto saa olla yhtä kuin laki, koska uskonto on kumminkin tulkittavissa ihan miten päin tahansa. Uskontoja ei myöskään saa ottaa liian vakavasti.

Et ole ymmärtänyt mitä on uskonon / uskonnollisuuden perimmäinen olemus. Nimenomaan se, että jos ihminen haluaa olla itse itsellensä laki / "oman elämäsi herra" tavalla tai toisella on mitä fanaattisinta uskonnollisuutta sen räikeimmässä muodossa.

Kaikki mikä on Raamatun (ainoan tosi Jumalan) sanoman ja opetusten kanssa ristiriidassa on uskonnollisuutta eli ihmisten itse keksimiä määritelmiä siitä kuka Jumala on, mitä Hän tahtoo, miten pitäisi elää jne (Jeremia 10).

Mitään niin uskonnonvastaista kirjaa ei löydy kuin Raamattu sillä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan sanoissa on totuus ja iankaikkinen elämä. Uskonto on kuin korkealla kukkulalla uhmakkaasti Jumalan taivaaseen päin latvansa ulottava kuivettunut puu joka näyttää kaukaa elävältä, mutta lähempää tarkasteltaessa osoittautuu pystöönkuolleeksi koppuraksi jossa ei ole Jumalan elämää itsessään vaan vain jumalisuuden ulkokuori!

Yeshua on tie, totuus ja elämä

Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan nimessä kirjoitti:
Anonyymi kirjoitti:
Ei mikään uskonto saa olla yhtä kuin laki, koska uskonto on kumminkin tulkittavissa ihan miten päin tahansa. Uskontoja ei myöskään saa ottaa liian vakavasti.

Et ole ymmärtänyt mitä on uskonon / uskonnollisuuden perimmäinen olemus. Nimenomaan se, että jos ihminen haluaa olla itse itsellensä laki / "oman elämäsi herra" tavalla tai toisella on mitä fanaattisinta uskonnollisuutta sen räikeimmässä muodossa.

Kaikki mikä on Raamatun (ainoan tosi Jumalan) sanoman ja opetusten kanssa ristiriidassa on uskonnollisuutta eli ihmisten itse keksimiä määritelmiä siitä kuka Jumala on, mitä Hän tahtoo, miten pitäisi elää jne (Jeremia 10).

Mitään niin uskonnonvastaista kirjaa ei löydy kuin Raamattu sillä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan sanoissa on totuus ja iankaikkinen elämä. Uskonto on kuin korkealla kukkulalla uhmakkaasti Jumalan taivaaseen päin latvansa ulottava kuivettunut puu joka näyttää kaukaa elävältä, mutta lähempää tarkasteltaessa osoittautuu pystöönkuolleeksi koppuraksi jossa ei ole Jumalan elämää itsessään vaan vain jumalisuuden ulkokuori!

Piti vielä lisäämään Herran Yeshuan Messiaan (Jeesuksen Kristuksen) sanat:

"Yeshua sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän (Jumalan) tykö muutoin kuin minun kauttani."

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook