uskonto

Onko naisen ruumis Nuuksio?

Äärikristittyjen lahko on kaapannut vallan lähitulevaisuuden USA:ssa - hedelmälliset naiset pakotetaan synnytyskoneiksi. Margaret Atwoodin "Orjattaresi" (1985) muistuttaa, että vapaus on aina vaarassa - ja kun naisten vapaudet viedään, myös miehet kärsivät. City-lehden päätoimittaja Maria Pettersson on 10 kirjaa vallasta -sarjan vieraana to 26.7. klo 21:05 (TV1).

Äiti pliis mennään moskeijaan

En saa mielestäni nuoren musliminaisen sanoja. Olin juuri kuvaillut Hamdille, miten raskasta on lapsen hyssytteleminen sunnuntaisin kirkossa. Hän nauroi: "Meillä on ihan erilaista. Moskeija on lapselle kaikkein hauskin paikka mitä voi olla! Siellähän on kaverit ja niiden kanssa voi juoksennella!"
To 26.03.2009 @ 13:47Liisa Lehmusto

Laiha saarna käännytetyille – Religulous hämmästelee uskontoja ja hämmästyttää katsojaa

Elokuvassa Religulous – Uskomatonta stand-up-koomikko Bill Maher matkustaa ympäri maailmaa tutkimassa uskontojen uskomattomimpia saavutuksia ja ilmenemismuotoja. Kriittistä ajattelua peräänkuuluttava elokuva kompastuu valitettavasti omaan ohuuteensa.
Ti 17.03.2009 @ 20:49Seija Aunila

Ateismimainokset bussinkylkiin - jäähyväiset Jumalalle?

"Jumalaa tuskin on olemassa. Lopeta siis murehtiminen ja nauti elämästä." Tämä mainoslause tulee suomalaistenkin bussien kylkeen. Kampanjan takana on Vapaa-ajattelijain liitto ja Humanistiliitto, jotka haluavat nostaa uskonnottomuuden esiin positiivisessa mielessä. Liitot myöntävät, että kampanja voi herättää ärtymystä.
Subscribe to RSS - uskonto