Äiti pliis mennään moskeijaan

Pääsen huomenna kurkistamaan moskeijaan. Se on minulle ensimmäinen kerta. En kehtaa tunnustaa, millaisia mielikuvia sana moskeija herättää. No, ehkä arvaat.

Meitä on retkellä kolme äitiä lapsineen. Yksi muslimi ja kaksi "evluttia". Toivottavasti muslimiäiti on henkisesti valmistautunut vastaamaan hölmöihinkin kysymyksiin.

Pitääkö täällä olla hiljaa?

Millainen on "moskeijailme"?

Hamdin nauru kaikuu vieläkin korvissani. Hän kuvaili moskeijan hyörinää niin värikkäästi, että tunsin kutistuvani. Meikäläisten seurakunnista ei ole helppo löytää seuraa. On täysin mahdollista käydä joka sunnuntai kirkossa täysin yksin. Ujo jää kirkkokahveillakin hiljaiseen umpioonsa. Hamdin mukaan moskeijassa saattaa kosintakin yllättää.

Kurkistus moskeijan elämään torstaina 22.4. klo 12.15 Yle radio 1.

1 kommentti

Esimerkillistä rohkeutta oli mennä sinne rukoushuoneeseen! On tärkeää ottaa asioista henkilökohtaisesti selvää. Sillä tavalla turhat pelot ja harhakäsitykset haihtuu.

Olikohan se edesmennyt opetusneuvos Yrjö Kallinen, joka sanoi, että henkisen kehityksen tiellä ihmisellä ei ole mitään muuta menetettävää kuin ennakkoluulonsa.

Eve Mantu

Eve Mantu kutsuu kurittoman kokouksen koolle lauantaisin aamukymmeneltä. Yhteiskuntarauhaa häiritään oudoilla havainnoilla ja kysymyksillä. Miksei työtön saa keittää kahvia? Mihin rikas tarvitsee lapsilisää? Onko huippukirurgeilla liian vähän töitä? Sinäkin voit tämän blogin kautta ehdottaa tärkeää ja/tai kohtuutonta asiaa kokouksen asialistalle. Eve Mantun kuriton kokous Yle radio 1:ssä lauantaisin klo 10.00-10.45. (alkaen 4.1. 2014)

Eve Mantu YLE Areenassa

Tilaa RSS

Blogiarkisto

2012

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu

2010

joulukuu

marraskuu

lokakuu

syyskuu

elokuu

kesäkuu

toukokuu

huhtikuu

maaliskuu

helmikuu

tammikuu