Jukka Poika vaipuu Nirvanaan

Jukka Poika vaipuu Nirvanaan

11.02.2013 | Toimittaja Joonas Josefsson

Areena-sisältöä ladataan..
Jos soitin ei lataudu, voit katsoa klipin myös Areenassa

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

 

 

Anssi Kelan vieraaksi ensimmäisessä Hetkiä Kalliossa -ohjelman jaksossa saapuu Jukka Poika. Hän ottaa Anssin kanssa käsiteltäväksi Nirvanan klassikon Come As You Are.  

– Tämä on sellainen jakso, että jos ihmiset vain kuulisivat musiikin ilman kuvaa, niin olisi kohtuullisen vaikeaa arvata kuka on äänessä. Jukan valinta esittää Nirvanaa tuntui aluksi yllättävältä, mutta kun kuulee kappaleen hänen laulamanaan, niin biisivalinta onkin itse asiassa todella luonnollinen. Jukan sisällä asuu pieni Kurt Cobain, ja kolmas kotimainen sopii Jukan suuhun mainiosti, Anssi sanoo.
 
Nirvana on seurannut Jukka Pojalla matkassa jo pitkään mukana, mutta Come As You Are -kappaletta hän ei ennen tätä ole koskaan aiemmin esittänyt.
 
- Uhosin 4-5-vuotiaana mummolle, että laulan vain englanniksi. Sittemmin olen siitä vähän lipsunut, Jukka naurahtaa.
 
Jukka Pojalle Hetkiä Kalliossa -sessiosta jäi hieno fiilis. Kuvaukset olivat hänen mukaansa sekoitus pro-meininkiä ja olohuone-fiilistä, mikä sopii hänelle mainiosti. 
 
- Ehdotin aluksi Anssille, että tehdään kappaleesta perinteisempi akustinen versio. Anssi toi mukaan hienon annoksen folk-poljentoa sovitukseen. Lopulta saimme kuorittua esiin Neil Young -henkisen tulkinnan kappaleesta, Jukka toteaa.

Kommentit (8)

Upeeta!

>Musakandidaatti Pe 14.3.2014, klo 19.54

Wau!

>Musakandidaatti Pe 14.3.2014, klo 19.53

ihanasti vedetty !! jukka laulaa liian vähän englanniksi :3

>fani ♥ To 17.10.2013, klo 17.20

Jäätävä veto Rousun isännältä!!

>Toni To 4.4.2013, klo 18.56

Hienoissa vedoissa onkin usein yhteisenä tekijänä yllättävyys ja ennalta-arvaamattomuus.

>Terentii Ke 13.2.2013, klo 14.57

Hienoissa vedoissa onkin usein yhteisenä tekijänä yllättävyys ja ennalta-arvaamattomuus.

>Terentii Ke 13.2.2013, klo 14.35

Parempi onkin, ettei Jukkapoikaa näe. Menee heti fiilikset. Jotenkin se lippislook ei oikein nappaa paitsi poika on poika.

>Anonyymi Ti 12.2.2013, klo 16.54

Satuin laittamaan telkkarin päälle juuri kun tämän esityksen loppupuolta jo vedettiin. Onneksi nykyään pääsee interwebistä näkemään puuttuneen osan.
Jukka Pojan oma musa/musatyyli ei itseeni uppoa mutta tämä kyllä kuulostaa erittäin hyvältä.

Kuten Anssi sanoo: "Tämä on sellainen jakso, että jos ihmiset vain kuulisivat musiikin ilman kuvaa, niin olisi kohtuullisen vaikeaa arvata kuka on äänessä.".....on kyllä totta...en olisi vain korvakuulolla pystynyt sanomaan ketkä tässä laulaa. Erittäin onnistunut cover, innostuneena odottelen sarjan muita osia!!

>Anonyymi Ma 11.2.2013, klo 23.23

Toimittaja

Toimittaja:

Joonas Josefsson

Artistikortit

Uusimmat

 • Tuure Kilpeläinen pohtii ulkopuolisuutta

  Tuure Kilpeläinen oli halunnut mukaan Hetkiä Kalliossa -sarjaan siitä lähtien, kun oli nähnyt Eero Raittisen Purple Rain -vedon. Mahdollisuus koitti sarjan toisella kuvauskierroksella. Kilpeläinen halusi versioida tässä päivässä kiinni olevaa ja tuoretta musiikkia.
 • Samaen hyvä päivä M1-studiossa

  Ylen M1-studioon laulaja-lauluntekijä otti mukaan jousikvartettinsa, joka koostuu Helsingin Kaupunginorkesterissa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa soittavista muusikoista. Yleisön edessä taltioidussa sessiossa kuullaan lauluja Koskisen neljältä sooloalbumilta.
 • Sallan ja Miron suomenkieliset suosikit

  Jos yhtyeen nimi on pitkä, täytyy sen kasaaman Viikonloppulistankin olla mittava. Näin tuumasivat Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen Salla-Marja Hätinen ja Miro Palokallio kun pistivät kasaan kuusikymmentäseitsemän suomenkielistä kappaletta sisältävän soittolistansa.

Suosituimmat

 • TÖRKEÄÄ! Fintelligensin tuotanto on kopioitu 1930-luvulta, katso tunnustusvideo!

  Fintelligensin riimivirta ei olekaan niin loputon kuin Elastinen ja Iso H ovat antaneet ymmärtää, paljastui Emma-gaalassa. Kaksikko on plagioinut surutta savolaisen kansanmuusikon tuotantoa jo vuosia. Iso H myöntää, että uran alussa nuoria räppäreitä kiinnosti enemmän bilettäminen kuin studiotyöskentely, joten omien sanoitusten tekemiseen ei ollut osaamista eikä aikaa. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Paula Vesala (kuva: Yle)

  Shokkipaljastus! Paula Vesala myöntää: ”Koskaan en ole riviäkään kirjoittanut”

  PMMP:n Paula Vesala ja Mira Luoti myöntävät, että bändi on ollut laskelmointia alusta saakka. Biisien tekemiseen naiset eivät ole koskaan osallistuneet millään tavalla, paljastui Emma-gaalassa. Taloudellisen hyödyn toiveessa naiset suostuivat antamaan kasvot huonona pitämälleen musiikille. ”Vaadittiin osuuksia biiseistä, että pystytään nettoamaan”, Vesala tilittää. Naiskaksikko syrjäytti PMMP:tä edeltäneen epäonnisen poikaduon, joka on jäänyt täysin unholaan. Kaikki Emma-gaalasta osoitteessa www.yle.fi/emmagaala [1]. [1] http://www.yle.fi/emmagaala
 • Kuperseikkailu - Lataa laulut ilmaiseksi

  Askartele ikioma Kuperseikkailu-levy! Yle on tuottanut uutta musiikkia lasten ideoista. Päätimme joulunhengessä jakaa aineettoman *Kuperseikkailu-lahjan: *ilmainen, ladattava levy täynnä uutta musiikkia. Ihanaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta 2014! 
Muualla Yle.fi:ssä