Päivä Brooklynissa

New York on paljon muutakin kuin Manhattan. Rakastan Manhattanin vilinää ja tunnen oloni siellä hyvin kotoisaksi, mutta pidän kovasti myös Brooklynista. Vaikka Brooklyniin on Manhattanilta vain muutama metropysäkki, niin silti Brooklynissa on ihan erilainen, pikkukylämäinen välitön tunnelmansa. Olemme aiemminkin viettäneet päiviä Brooklynissa, mutta ennen kotiin lähtöämme halusin Brooklyniin pienelle lomalle.

Päiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Yövyimme Brooklynin sydämessä, Bococan alueella, kivassa hotellissa. Hotellin edustalta vasemmalle alkoi ravintola-alue (Smith Street) ja toisessa suunnassa lähes kulman takana avautui Atlantic Avenue ihanine pikku putiikkeineen ja kahviloineen. Olin aikaisemmin kierrellyt Brooklynissa pääosin Williamsburgissa joten tuo kaikki oli minulle uutta. Hoin koko päivän miehelleni innoissani että tuntuu kuin ulkomailla olisi! Päiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Olen varsinainen herkkusuu ja haluan aina maistella mahdollisimman paljon paikallisia herkkuja missä päin maailmaa olenkin. Löysimme paikallista käsintehtyä suklaata myyvän kahvilan ja nautiskelimme siellä herkullista kaakaota. Ostin kotiin tuliaisiksi merisuolalla maustettua suklaata ja jännityksellä odotan miltä suklaa maistuu. Olemme Suomessa tottuneet vähän liian hyvään kun suklaasta puhutaan enkä ole löytänyt mistään maailman kolkasta Fazerin suklaan voittanutta. Saapa nähdä onko brooklynilaisesta suklaasta Fazerin kanssa kilpailijaksi. Päiva BrooklynissaPäiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Kiertelimme toinen toistaan kauniimpia pieniä antiikkiliikkeitä, kirpputoreja (parhaat kirppikset löytyy kuitenkin Williamsburgista jossa niitä on kymmeniä ihan pienellä alueella) ja paikallisia tuotteita tarjoavia putiikkeja kunnes nälkä yllätti. Olimme illallistaneet edellisenä iltana perulaisessa ravintolassa hotellimme läheisyydessä ja silloin huomasimme tien toisella puolella ravintolan jonne päätimme tulla seuraavana päivänä lounaalle. Täytyy sanoa että molemmat ravintolat olivat erinomaisia ja täysin eri maailmoista. Tykkäsimme molemmista paikoista valtavasti. Sanonta, vaihtelu virkistää, ei voisi olla enemmän totta! Päiva BrooklynissaPäiva Brooklynissa Pieni viikonloppulomamme Brooklyniin oli erinomaisen onnistunut ja olen iloinen että teimme sen. Olin jo moneen otteeseen perumassa hotellivarausta sillä tuntui typerältä asua hotellissa muutaman metropysäkin päässä kotoa. Onneksi emme kuitenkaan peruneet varaustamme. Saimme viikonlopun aikana niin paljon uusia kivoja kokemuksia ja makuelämyksiä sekä pientä luksusta arkeen, että sitä ei voi rahassa mitata.

kommentit

Wau, kylläpäs tulikin pikkukaupunkimainen fiilis, kun kuviasi katseli. Itse en ole ikuna New Yorkissa käynyt, haaveillut tokikin. Täytyy kyllä myöntää, että kateuden pikkuinen viheriä peikko tuolla sisuksissa vähän kaihertelee ;). Vaan oikeesti, ihana syksy on ollut teillä siellä, ja ainaskin mulla täällä!

>Inkeri Su, 2012-11-25 15:54

Voi Inkeri, toivon niin kovasti että pääset vielä joskus tuohon upeaan kaupunkiin. Jos vaikka joskus muutamme sinne vähän pysyvämmin niin tervetuloa vieraaksemme! :)

>NinaVaris Su, 2012-12-02 19:59

Kiva kun loysin taman blogin! Minusta on aina kiva lukea muiden juttuja Nykista kun itse tuntuu joskus olevansa niin jamahtanyt eika loyda mitaan uutta koko kaupungista.

>Kat Su, 2012-11-25 19:18

Oi Kat, sinä siis varmaankin asut New Yorkissa?! Voi onnekasta! Muuttaisin New Yorkiin heti jos vain osuisi arpaonni green card lotteryssä!

>NinaVaris Su, 2012-12-02 20:01

Olipa ihana juttu Brooklynista! Minullakin on sieltä rakkaita muistoja. Annan sulle kullanarvoisen neuvon: istu heti tänään alas muistikirjasi kanssa ja kirjoita ylös TARKASTI kaikki löytämäsi kivat alueet, kahvilat, museot, kaupat, puistot, korttelit - osoitteineen, nimineen, mielleyhtymineen. Luulet nyt, että tulet ikuisesti muistamaan sen ja tuon kahvilan, mutta olet väärässä. Muistin varaan ankkuroidut paikat alkavat leijua irti kartasta. Puolen vuoden päästä et enää muista joitko sen täydellisen kahvin Financial Districtissä vai Brooklynissa. Osta vaikka ihan erityinen muistivihko/osoitekirja pelkästään New Yorkin seudun löydöille. Siitä tulee arvokas muisto ja jos raaskit, voit lainata sitä luotettavimmille ystävillesi, kun he matkustavat itärannikolle.

>Eve Mantu Ma, 2012-11-26 10:23

Kiitos vinkistä Eve! Olen kyllä sellainen muistiinpanija ja käyntikorttien keräilijä että kaikki muistamisen arvoinen on aika tarkassa muistissa. :) Joskus miehellä menee hermot kun kerään joka paikasta kaikkia muistoja joita kirjoitan iltaisin ylös muistikirjaani, mutta kuten sanoit, tuo aherrus kyllä palkitaan myöhemmin.

>NinaVaris Su, 2012-12-02 20:03

Wautsi! Olipas ihania kuvia Brooklynista. Kuvien avulla pääsi ihanasti mukaan tuohon fiilikseen jonka siellä kokee... nyt tuli hurja ikävä sinne takaisin - ja hyvä idea yöpyä siellä seuraavalla kerralla. Ehdottomasti! Nauti matkasi viimeisistä päivistä täysin rinnoin! :)

>Sannasmag Ma, 2012-11-26 14:35

Voi Sanna, nautittu kyllä on, kokoa rahan edestä! Ja vaikka Suomeen palaamisesta on aikaa vasta vähän yli vuorokausi niin lähtisin takaisin tältä istumalta. Tai no, ehkä viettäisin joulun täällä perheen parissa ja tammikuussa olisin valmiina lähtöön.

>NinaVaris Su, 2012-12-02 20:04

lisää kommentti

hetki new yorkissa

Kokemuksia, oivalluksia, kulttuurieroja. Itsensä ylittämistä ja ennakkoluulojen kohtaamista. Nina Varis päätti jättää hetkeksi tutut ympyrät ja toteuttaa unelmansa syksystä New Yorkissa.  

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä