nappituntuma

 • Ekoblingiä katossa, kaulalla ja korvissa

  Näissä koristeissa materiaalina oli vanha virolainen satukirja ja inspiraationa geometriset muodot joiden säännönmukaisuus pehmenee vanhan paperin ja 1970-lukulaisen väripaletin kautta.

  Alunperin ajattelin tehdä suuren paperikristallikattokruunun. Muutaman illan tv:n ääressä nyherrettyni tajusin, että alkavan kesäloman voisi käyttää muutenkin. Tämän projektin voisi jättää marraskuun pimeisiin iltoihin, mutta se vei mukanaan.

  Paperitimantit taitellaan kahdesta eri kappaleesta- Liimaaminen, taittelu ja kasaaminen veivät hieman enemmän aikaa kuin ajattelin. Sitäpaitsi satukirjassa oli vain kymmenen sivua. Materiaalikin loppui kesken.

  paperitimantti

   

  mobile

  paperitimanttiVärikkäimmät kivet koristavat mobilessa työhuoneen kattoa. Alunperin ajattelin ripustaa ne vanhaan lampunvarjostimen runkoon, mutta varjosin osoittautui läpimitaltaan liian ahtaaksi.

  Aika monesti käy näin. Lähtökohta tekemiselle saattaa olla hyvin erilainen kuin lopputulos. Ongelmia ilmenee, mutta sitten luovuus tulee peliin ja kompromisseja tapahtuu.

  Mutta mitäpä timanteista muuta? No tietenkin kaulanauha ja korvakorut, eli aitoa ekoblingiä.

  korvakorut

  kaulakoru

  kaulakoru

   

  Kommentoi 2 Lue kommentit


 • Kesälaitumilla

  Keppihevonen. Kuva: Kati TavilampiI-hah-haa! Hevoslauma laukkaa pitkin pihaa, hörisee ja käy välillä hengähtämässä kuistissa. Materiaalina vanhaa makuuhuoneen verhoa, nojatuolin verhoilukangasta, huopaa ja silkkirusetti ja kaikkea muuta mitä kangasvarastoista löytyi.

  Armas Hirnahdus, iloinen veikko jolla on positiivinen elämänasenne. Kova hirnumaan. Pitää italoiskelmästä ja vespoista.

  keppihevonen

  Lulu Cávio on ranskalainen sirkushevonen extraordiné. Pallonauhaharja pomppii tahdissa Lulun taiteillessa koreografioitaan. Näyttää hieman muumien primadonnalta, ei kuitenkaan sukua.

  keppihevonen

   keppihevonen

   keppihevonen

  Elvis Koppoti, villi ja vapaa sielu. Voi pukitella ja riehua pelkästä ilosta! Vahvaluonteinen heppa.  Brittihuumorin ystävä. Heikkona hienoihin rusetteihin.

  keppihevonen

  keppihevonen

   keppihevonen

  Hyvä ohje kaavoineen, jolla nämäkin konit on soveltaen tehty, löytyy Suuri Käsityö -lehden verkkosivuilta.

  Kommentoi 3 Lue kommentit


kirjoittajasta

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä