nappituntuma

 • Villatakki ja vaneri

  Vanerin palasessa riitti puuhaa yllättävän moneksi illaksi. Rintakoruprojekti alkoi melkein kuukausi sitten. Nyt, monen vaiheen jälkeen, villatakin rintamusta koristaa vanerista leikattu timantti.

  Villapaita ja vaneria

  Olen ennenkin täällä esitellyt  kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja. Nyt paperi vaihtui vaneriin. Vanerin pala oli ylijäämämateriaalia, jonka sain rakennuspaikalta.

  Villapaita ja vaneria

  Vedostin painoseulalla timanttikuvion levyn pintaan. Hyvin toimi. Kikkailin myös riisipaperiteipin kanssa mutta painoväri ei tarttunutkaan siihen kunnnolla, teipin pinta oli liian liukas. Japaninsahalla leikkasin timantit irti taustasta. Koetin ensin pistosahaa, mutta käytössäni ollut terä oli liian harva ja se repi vanerin reunat. Japaninsaha on loistava työväline, se sahaa silloin kun vedät  tai työnnät. Sitten sahasin ja hioin, sahasin ja hioin jonka jälkeen liimasin taustaneulat paikoilleen.

  Villapaita ja vaneria

  Villapaita ja vaneria

  Villapaita ja vaneriaVillapaita ja vaneria

  Nyt tallustelen syksyisessä auringonpaisteessa timantti villatakkini rinnassa. Luonnonmateriaalit, villa ja vaneri, sopivat toistensa seuraan. Tänä jouluna taidan antaa lahjaksi vain timantteja ja tehdä villasukat kaveriksi.

  Villapaita ja vaneria

  Kommentoi 0


 • Saparontekele (kuulostaa japanilta mutta ei ole).

  Joka syksy se iskee, neulomisvimma. Unohdun tuntikausiksi sohvalle risti-istuntaan ja neulon, neulon, neulon. Alussa pitää miettiä mitä on tekemässä, lanka ei solju sormissa ja silmukoita luodessa puikot kilahtelevat lattialle. Mutta kohta kaikki sujuu kuin itsestään.

  pahmolelu

  Ensin pitää siis lämmitellä ettei neulominen heti alkuun ala tökkiä. Tehdä joku pieni tekele. Tärkeää on että tekeleitä on vain yksi kappale. Ei siis sukkia tai lapasia. Saman tekeleen toistaminen uudestaan on aivan liian tuskastuttavaa lämmittelyvaiheessa. Pian tekeleen jälkeen sormet syyhyävät ryhtyä tositoimiin, esimerkiksi neuletakin kimppuun.

  neulottu pehmolelu

  Tekeleiden ulkonäköön vaikuttavat suurelta osin jämälangat. Toisiinsa sopivien värien valinta jämälankojen  joukosta on yksi parhaista vaiheista neulontatyötä tehdessä.

  neulottu pehmolelu

  Yleensä on joku aavistus mitä on ryhtymässä tekemään. Nyt ajattelin saparoita joihin voisi sitoa silkkiset lettinauhat.  Ja raitasukat, ne pitää olla. Pari iltaa meni ja saparontekele tuli.

  neulottu pehmolelu

  Kommentoi 0


kirjoittajasta

Graafikko Kati Tavilampi näkee ympärillään koko ajan kaikkea äärettömän innoittavaa. Pieniä ja suuria asioita, jotka konkretisoituvat kotona, jalostuvat uusiksi ideoiksi tai ilahduttavat pelkällä olemassaolollaan. Inspiraation hetki lyö!

kommentoiduimmat

Muualla Yle.fi:ssä