Ompelukerho Kässäsiskot arvostaa oikopolkuja ja laiskuutta

Nainen, Naisen työkaveri, Naisen työkaverin äiti, Naisen työkaverin kaveri ja Naisen työkaverin veljen entinen vaimo. Huh. Onpas post-post-postmoderni porukka.

Me olemme Kässäsiskot. Minä olen se Nainen ja kässäsisarparven Johtajatar ynnä Opettajatar. (Ja tässä kohtaa vanha kässänmaikka räjähtää nauruun. Minulla oli kutonen käsitöissä ja ihan hyvästä syystä.)

Otan johtajattaruuteni hyvin vakavasti. Täten minä ylimmässä korkeudessani määrään:

1: Oikopolut ja vippaskonstit ovat erittäin sallittuja.

Saumanvaroja ei tarvitse siksakata. (Saumanvaroja ei edes tarvitse kutsua saumanvaroiksi, niitä voi kutsua vaikka näiksi-reuna-jutuiksi.) Lankoja ei tarvitse päätellä. Kerroksia, silmukoita yms ei tarvitse laskea. Mallitilkkuja ei tarvitse neuloa.

2: Keskeneräiseen työhön saa kyllästyä ja sen saa hylätä.

Käsityön aloittaminen ei velvoita mihinkään. Tympeäksi muuttunutta kudinta ei tarvitse edes purkaa, sen voi heittää roskikseenkin.

3: Ompelutyön kääntöpuolelle saa katsoa vain jos ompelija antaa luvan.

Tätä tuskin tarvitsee selventää tämän enempää?

4: Jos joku kysyy "onko tää hyvä näin", siihen on vain yksi vastaus. "ON."

Yleensäkin vastataan on. Poikkeuksen muodostavat kysymykset, joihin vastataan "EI". Tällaisia ovat esimerkiksi: Onko tää jotenkin outo? Pitäiskö tää kohta purkaa?

kommentit

Oli hauska juttu tuo työmatka kutominen ratikassa. Itselläni on myös käsityö aina mukana, matkalla junassa tai l-koneella. Käytän bambupuikkoja, niin kulkevat käsimatkatavarana. Viikko sitten olin junassa, neuloin putkisukkaa, piti saada valmiiksi määränpäähän mennessä, koneessa jatkoin, kiirettä piti, mutta valmiiksi sain. Onneksi sain istua yksin penkkirivillä, että mahduin neulomaan, ei tarvinnu varoa vieruskaveri. Sitten tulomatkaksi ostin lankaa ja taas puikot heilui, Ihanaa!!!

>mummeli P-Karjalasta Ti, 2011-09-27 10:31

lisää kommentti

even myshörna

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä