Ihana sisustuspakkoruotsi

Olen niitä tyttöjä, joilla arvegods ja loppisfynd mahtuvat samaan kotiin. Meillä ei ole stilrent eikä lyxigt, meillä on färgglatt ja mysigt.

Ruotsalaiset sisustuslehdet koukuttivat minut jo 80-luvulla. Silloin niitä sai vain Stockmannilta. Avotakasta en ole koskaan innostunut, ensirakkauteni oli Sköna Hem. Ei, sittenkin Elle Interiör.

Ei, kyllä se taisi olla Hus & Hem.

Ei, oli se Elle Interiör.

No, i alla fall, ruotsalaisista lehdistä löysin koteja, jotka olivat kuin minun kotini. Fondvägg möter kelim möter udda kuddar. Massor och massor med kuddar. Suomalaiset lehdet satsasivat Alvar Aallon klassikoihin, minä otin laivan Tukholman Indiskaan.

sisustuslehteä

 

Aina välillä saan tarpeekseni sisustuslehdistä. Pidän kunnon paaston, Sköna Hemin kansi ruokakaupan lehtihyllyssä ihan etoo. Olen hetken aikaa tyytyväinen asukas, en kaipaa minkäänlaisia sisustusideoita.

Sitten tulee taas nälkä. Mikä nälän nostattaa? Onko se kannen kuva, jossa grillataan korianterisia kanavartaita vai otsikko 100 HÄRLIGA KÖK? Yhtäkkiä muistan taas, että keittiölle pitäisi tehdä jotakin. Mieluusti suuntaan mjuka toner ja praktiska lösningar.

Vaiko sittenkin industriellt? Lantligt?

 

sisustuslehteä 2

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

even myshörna

Even Myshörna.

Even myshörna on lokoisa nurkkaus, johon voi käpertyä kutomaan tai lukemaan. Nyt suljetaan silmät järkyttävältä kaaokselta, hyllystä roikkuvilta muovipusseilta ja lajittelemattomilta pyykeiltä - ruotsalaisten sisustuslehtien idylli on mielentila.

linkit

TRENDIGT NU!

Rutiga dalahästar

Färgglada smörgåsar

 - eller -

Färgglada dalahästar

Rutiga Smörgåsar

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä