Päivän puuro: Ohrauunipuuro

Päivän puuro: Uuniohrapuuro. Kuva: Anni Alatalo

Ohrauunipuuro on ihana aamupala. Laita puuro sunnuntaiaamuna alulle ja uuniin. Herätyskello soimaan tunnin päähän ja aamun voi aloittaa ihanalla hautuneella herkulla. Ohrauunipuuro lämmittää syksyn pakkasten saapuessa ja sopii niin välipalaksi kuin vaikka lounaaksi.

Ohrauunipuuron resepti: 

1 l maitoa
1 ½ dl rikottuja ohrasuurimoita
ripaus suolaa
kaksi nokaretta voita 

Voitele korkealaitainen uunivuoka kevyesti voilla. Kaada maito ja ohrasuurimot sekä suola vuokaan. Sekoita kevyesti. Lisää seokseen toinen voinokare. Laita puuro uuniin (lämpötila 150 astetta) ja hauduta noin puolitoista tuntia. Sekoita välillä, jos et halua puuron pinnalle kettua eli maitokuorta. Nauti puuro voin ja sokerin tai vaikka tuoreiden marjojen kanssa.

Päivän puuro: Uuniohrapuuro. Kuva: Anni AlataloOlotilan päivän puurot:

Tattaripuuro
Suklaamanna
Mustikkainen raakapuuro
Marjaisa vispipuuro

kommentit

Oikein mehevän ja aamutoimia nopeuttavan puuron valmistat laittamalla ainekset uuniin illalla n 100 asteeseen - nesteen määrää syytä lisätä 1-2dl (vesi käy, ei muuta makua).
Toimii oivallisesti vegaanisena, itse olen tehnyt kaurajuomaan :)

>Nooni La, 2013-10-26 22:03

Kiitos Nooni erinomaisesta vinkistä :)

terv. Anni

>Anni Alatalo Su, 2013-10-27 08:42

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä