Mikan välipala

Tuoreimmat

  • Kotletteja. Kuva tekijänoikeusvapaa

    Hämääviä ruokia

    Ruokaan ja ruoanlaittoon liittyy aivan oma, vaikeaselkoinen sanastonsa. On hienoja ranskalaisia termejä, niistä tehtyjä outoja käännöksiä ja muuta sekavaa. Itse olen kummastellut mm. sitä, mitä on kotletti.

  • Meetvurstia ja juustoa näkkileivän päällä. Kuva: Rinna Härkönen / YLE

    Onnen eväät

    Pitkällä auto- tai junamatkalla tarvitaan evästä, sehän nyt on selvä. Eväiden laatu kertoo usein jotain nauttijastaan, eikä eväiden laadusta ainakaan kannata tinkiä.

  • Kalaa grillissä. Kuva: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 License

    Grillaamisen suuri ihme

    Taas on taas saatu lukea jokaisesta lehdestä grillaamisen erikoisliitteet ja osataan jälleen kärventää lihaa ritilällä. Hienoa! Tässä kuitenkin täydellinen pikakurssi grillaamiseen taikuuteen.

  • Beef jerkyä tuliaisena Amerikasta. Kuva: Mika Marttinen

    Jyrkkää pihviä

    Todellinen äijäruokien ykkönen ei ole pihvi, makkara tahi rosvopaisti. Huimimmat cowboy-fiilikset saa beef jerkystä eli kuivalihasta, jota voi valmistaa myös itse.

  • Las Vegasin motellin halpisaamiainen tarjoiltiin klo 23 - 05. Kuva: Mika Marttinen

    Setä Samulin sapuskoissa

    Kun reissuun lähdetään, niin yksi tärkeimmistä teemoista on silloinkin ruoka. Ihmeellisessä Amerikanmaassa sitä on tarjolla yltäkylläisesti.

  • Maisemat olivat kuin lännenleffassa, Kuva: Mika Marttinen

    Texasin portieerin yllätysoluet

    Lähdettiin miehissä road tripille Amerikkaan. Tien päällä tuli kahdessa viikossa nähtyä, syötyä ja juotua kaikenlaista. Tässä matkaraportin ensimmäisessä osassa keskitymme nestepuoleen.

  • Brillat-Savarin. Kuva tekijänoikeusvapaa.

    Gastronomian kiihkein rakastaja

    Ranskalaisen ruokafilosofin Jean Anthelme Brillat-Savarinin mielestä uuden ruokalajin keksiminen tuottaa ihmiskunnalle suuremman onnen kuin uuden tähden löytäminen – ja ehkä hän oli oikeassa.

  • Kaksi mehulasia. Kuva: Comstock Production Department / Comstock

    Paasto sotki kuviot

    Nyt olisi taas paaston aika. Minulta lääkäri on sen onneksi nykyisin kieltänyt, mutta joitakin vuosia sitten kokeilin syömättömyyden tuomaa euforiaa – ja tuskaa.

  • valipala_blogi.jpg

    Aina nälkä

    Olin ehkä muutaman kuukauden ajan ihannepainoinen joskus 1980-luvun puolivälissä. Jotakin tahoa tästä nyt pitäisi voida syyttää.

  • Kuva: YLE, lähde: BananaStock Ltd.

    Sushia!

    YLEssä on monia henkilöstöetuja, mm. liki ilmainen terveydenhoito. Todellinen kateellisten äläkkä syntyi tuttavieni keskuudessa kuitenkin vasta silloin, kun kerroin, että Pasilassa saa nykyisin työlounaaksi myös ...

Kommentoiduimmat

  • valipala.jpg

    Pihviä ja lähilomailua

    Ihmiskunnan hiilijalanjäljet kasvavat ja ilmasto lämpenee. Henkilökohtaista kuormaansa voi kukin yrittää keventää. Kahden hengen perheemme päätti viettää ekologisen lähiloman – hotellissa kilometrin päässä ...

  • valipala_blogi.jpg

    Nyt on hyvä elämä!

    Tunnustan – minulle on aina maistunut alkoholi oikein hyvin. Eivät ole purreet valistavat tekstit ja huolestuneet asiantuntijapuheenvuorot meikäpoikaan. Mutta nyt on toisin, nyt on tipaton tammikuu.

  • Kaksi mehulasia. Kuva: Comstock Production Department / Comstock

    Paasto sotki kuviot

    Nyt olisi taas paaston aika. Minulta lääkäri on sen onneksi nykyisin kieltänyt, mutta joitakin vuosia sitten kokeilin syömättömyyden tuomaa euforiaa – ja tuskaa.

  • valipala_artikkelikuva.jpg

    Keittiö se on köyhälläkin

    Maailman finanssineroilta ovat jälleen kerran menneet taloushommat pieleen, ja moni suomalainenkin pohtii huolestuneena oman kukkaronsa kestävyyttä, jos taantuma oikein iskee.

  • Kotletteja. Kuva tekijänoikeusvapaa

    Hämääviä ruokia

    Ruokaan ja ruoanlaittoon liittyy aivan oma, vaikeaselkoinen sanastonsa. On hienoja ranskalaisia termejä, niistä tehtyjä outoja käännöksiä ja muuta sekavaa. Itse olen kummastellut mm. sitä, mitä on kotletti.

  • valipala.jpg

    Nyt käy kinkuttamaan

    Ruoka on monelle joulun jos ei tärkein, niin keskeinen osa-alue kuitenkin, ja joulupöydän kuningas on suomalaisittain useimmiten kinkku. Periaatteessa maailman helpoimman raaka-aineen valmistuksessa on omat niksinsä.

  • valipala.jpg

    Lohturuokaa

    Tässä vaiheessa vuotta uhkaa ihmistä taas ilottomuuden tila. Joulu on ohi ja yö vielä pitkä kummastakin päästä. Väsyttää, on huolia ja monenmoista muuta kurjuutta. Surkeutta voi yrittää lieventää ...

  • valipala_blogi.jpg

    Aina nälkä

    Olin ehkä muutaman kuukauden ajan ihannepainoinen joskus 1980-luvun puolivälissä. Jotakin tahoa tästä nyt pitäisi voida syyttää.

  • Beef jerkyä tuliaisena Amerikasta. Kuva: Mika Marttinen

    Jyrkkää pihviä

    Todellinen äijäruokien ykkönen ei ole pihvi, makkara tahi rosvopaisti. Huimimmat cowboy-fiilikset saa beef jerkystä eli kuivalihasta, jota voi valmistaa myös itse.

  • Kuva: YLE, lähde: BananaStock Ltd

    Pikkujoulut – jokavuotinen riesa

    Tähän aikaan vuodesta tuhannet suomalaiset heräilevät kärsivissä tunnelmissa. On tullut sekoiltua pikkujouluissa ja sanottua pahasti. Päätäkin jomottaa ja närästelee. Miten tämän välttäisi?

Suosituimmat

  • valipala_artikkelikuva.jpg

    Keittiö se on köyhälläkin

    Maailman finanssineroilta ovat jälleen kerran menneet taloushommat pieleen, ja moni suomalainenkin pohtii huolestuneena oman kukkaronsa kestävyyttä, jos taantuma oikein iskee.

  • valipala.jpg

    Pihviä ja lähilomailua

    Ihmiskunnan hiilijalanjäljet kasvavat ja ilmasto lämpenee. Henkilökohtaista kuormaansa voi kukin yrittää keventää. Kahden hengen perheemme päätti viettää ekologisen lähiloman – hotellissa kilometrin päässä ...

  • Kuva: YLE, lähde: BananaStock Ltd

    Pikkujoulut – jokavuotinen riesa

    Tähän aikaan vuodesta tuhannet suomalaiset heräilevät kärsivissä tunnelmissa. On tullut sekoiltua pikkujouluissa ja sanottua pahasti. Päätäkin jomottaa ja närästelee. Miten tämän välttäisi?

  • valipala.jpg

    Nyt käy kinkuttamaan

    Ruoka on monelle joulun jos ei tärkein, niin keskeinen osa-alue kuitenkin, ja joulupöydän kuningas on suomalaisittain useimmiten kinkku. Periaatteessa maailman helpoimman raaka-aineen valmistuksessa on omat niksinsä.

  • valipala.jpg

    Lohturuokaa

    Tässä vaiheessa vuotta uhkaa ihmistä taas ilottomuuden tila. Joulu on ohi ja yö vielä pitkä kummastakin päästä. Väsyttää, on huolia ja monenmoista muuta kurjuutta. Surkeutta voi yrittää lieventää ...

  • valipala_blogi.jpg

    Nyt on hyvä elämä!

    Tunnustan – minulle on aina maistunut alkoholi oikein hyvin. Eivät ole purreet valistavat tekstit ja huolestuneet asiantuntijapuheenvuorot meikäpoikaan. Mutta nyt on toisin, nyt on tipaton tammikuu.

  • Kuva: YLE, lähde: BananaStock Ltd.

    Sushia!

    YLEssä on monia henkilöstöetuja, mm. liki ilmainen terveydenhoito. Todellinen kateellisten äläkkä syntyi tuttavieni keskuudessa kuitenkin vasta silloin, kun kerroin, että Pasilassa saa nykyisin työlounaaksi myös ...

  • valipala_blogi.jpg

    Aina nälkä

    Olin ehkä muutaman kuukauden ajan ihannepainoinen joskus 1980-luvun puolivälissä. Jotakin tahoa tästä nyt pitäisi voida syyttää.

  • Kaksi mehulasia. Kuva: Comstock Production Department / Comstock

    Paasto sotki kuviot

    Nyt olisi taas paaston aika. Minulta lääkäri on sen onneksi nykyisin kieltänyt, mutta joitakin vuosia sitten kokeilin syömättömyyden tuomaa euforiaa – ja tuskaa.

  • Brillat-Savarin. Kuva tekijänoikeusvapaa.

    Gastronomian kiihkein rakastaja

    Ranskalaisen ruokafilosofin Jean Anthelme Brillat-Savarinin mielestä uuden ruokalajin keksiminen tuottaa ihmiskunnalle suuremman onnen kuin uuden tähden löytäminen – ja ehkä hän oli oikeassa.