FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Julkaisin kuvan, mutta siitä ei tullut postimerkkikokoista (thumbnail) ja esikatseluversiota (preview), vaan pelkkä iso kuva - missä vika?

Kuvasi oli luultavasti liian suuri tai väärää tiedostomuotoa. Avaa kuvatiedosto jossakin kuvankäsittelyohjelmassa, tallenna se .jpg -muotoisena ("save for web": jpg) ja kokeile julkaista uudelleen vanhan kuvan tilalle (muokkaa / julkaise kuva).

Varmista myös, että tiedostokoko on alle 250 kB.

Sivu väittää, että en ole rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään, vaikka olen

Jos palaat sivulle, jolla olet jo ollut muutama minuutti sitten, välimuistista voi virheellisesti tulla vanha kopio sivusta uudestaan. Sivun virkistäminen (refresh) auttaa.

(Syy: Jos se vanha kopio sivusta on tehty ennen kun kirjauduit sisään, sivussa lukee tietysti että et ole kirjautunut sisään. Elikkä vaikka oletkin sisällä, selain näyttää vanhentuneen sivun, jossa näyttää siltä, ettet olisi. Selaimen pitäisi osata pyytää uusi kopio sivusta itse, silloin kun vanha on vanhentunut, mutta se ei aina toimi, jolloin selain pitää virkistää käsin.

Kaikissa selaimissa ja palvelimessa esiintyy välimuistiin liittyviä bugeja. Ja ilman välimuistia ei myöskään pärjätä, sillä välimuisti vähentää kuormitusta ja nopeuttaa selailua merkittävästi.)

Mistä jäsenpisteet oikein kertyvät?

Aktiivisuuspisteitä kertyy kuvien julkaisemisesta, kuvien äänestämisestä, kuvien kommentoimisesta, keskustelunavausten tekemisestä ja keskustelufoorumin ja blogimerkintöjen kommentoimisesta.

En halua, että kuvani on verkossa

Ralliradion digikuvakisan osanottajia kannustetaan varmistamaan, että kuvissa esiintyvillä tunnistettavilla henkilöillä ei ole mitään kuvan nettijulkaisua vastaan. Jos kuitenkin olet joutunut kuvaan vasten tahtoasi, ota yhteyttä mm-ralli@yle.fi.

Yritin julkaista rallikuvan, mutta sain vain ilmoituksen "fatal error"? Mihin kuvani joutui?

Kuvasi oli luultavasti liian suuri. Tarkista, että tiedostokoko on alle 250 kB ja yritä uudelleen.