Ralliradion yhteisö muutti Facebookiin!

Ralliradion tämän yhteisön tekninen alusta alkaa vedellä viimeisiään, joten yhteisö on siirtynyt uuteen ympäristöön: Facebookiin. Siellä on jo liki kaksi miljoonaa suomalaista eli moni teistäkin.

Ralliradion uuden Facebook -ryhmän löydät täältä: Ralliradio Facebookissa.

Ralliradion Facebook -ryhmässä voit ottaa osaa seitsemänteen kuvakisaan, keskustella, kommentoida, chattailla, lähettää yksityisviestejä, löytää uusia ystäviä, lähettää videoita, julkaista kuvia, linkkejä yms.

Ralliradion ryhmää moderoidaan jatkuvasti ja epäasiallisuudet poistetaan nopeasti.

Tämä vanha yhteisö jää edelleen verkkoon ns. arkistoksi rajoitetuin toiminnoin. Edellisten vuosien kuvakisojen galleriat säilyvät edelleen täällä.

Naamakirja

Ralliradion on hyvä kehittyä ja seurata aikaa, mutta onko muuta mahdollisuutta osallistua rallikuvakilpailuun kuin Facebookissa? Jos ei ole niin taitaa jäädä kisaan osallistuminen tältä vuodelta sitten väliin. Tässä vähän perusteluja:

Vaikka Facebook onkin varsin helppo ja kätevä käyttää useimmille, on sen yksityisyydensuoja ja käyttäjäsopimus melko lailla epäreilu käyttäjiä kohtaan. Suurin murheenkryyni on se, että lähettämällä kuvan palveluun antaa samalle Facebookille oikeudet käyttää kuvaa käytännössä miten se haluaa, mukaan lukien kuvan oikeuksien jakamisen eteenpäin: "...you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook..." Sama koskee kaikkea palveluun lähetettävää sisältöä. Tämä on aika iso askel eteenpäin siitä, että ennen annettiin rallikuvakisassa vain rajatut oikeudet Ylelle ja AKK:lle käyttää kuvia ralliin liittyvissä yhteyksissä.

Mielestäni on myös hieman epäilyttävää, että Yleisradion tapainen julkinen laitos "pakottaa" käyttämään jenkkifirman palveluita. Jos Facebookin käyttäjäsopimus olisi hieman vähemmän riistävä, niin palveluhan olisi loistava, mutta nykyisessä muodossaan saa olla.

Tästä pääsenkin siihen, että viime vuoden rallikuvakisan top-30 on näköjään julkaistu Facebook-ryhmässä ja siellä omiakin kuviani. Onko Facebookilla nyt oikeudet kuviin niin kuin "tavallisen" käyttäjän käyttäjäsopimuksen mukaan olisi? Oikeuksien jakaminen eteenpäin ei tainnut liittyä alkuperäiseen Ylelle+AKK:lle myönnettyyn käyttöoikeuteen. En usko, että ketään oikeasti kiinnostaa minun kuvani, mutta kyse on lähinnä periaatteesta.

Täällä ralliradion webbipuolella on aina ollut tunnelmaa, mutta nyt jäänee se puoli vähemmälle edellä mainituista syistä. Radioaaltojen ääressä ollaan silti! Kiitos hyvästä meiningistä tähän asti ja nauttikaa juhlarallista Jyväskylässä jo reilun viikon päästä.

Ei tässä ole kyllä

Ei tässä ole kyllä mitään järkeä. Mm. ylläolevista syistä olen jättänyt Facebookiin liittymisen väliin ja jos rallikuvakisakin siirtyy sinne niin voihan perskeles.

Surkeaa toimintaa.

Komppaan

Kuvaweopulta (ja PaTTerilta) aika tyhjentävästi ilmaistu myös fiilikset jotka minulla on. Facebookkiin olen jättänyt rekisteröitymättä mm. edellämainittujen syiden takia, ja sitä en kyllä "edes" rallikuvakisan takia aio tehdä, saa jäädä suosiolla väliin, vaikka sitten ensi vuoden kisaa odotellessa jossa olisi joku järkevämpi kisajärjestelmä.

Ei minua haittaa vaikka keskustelu ja kaikki "tykkäämiset" hoidetaan naamakirjassa, siellä takuulla ralliradiokin saavuttaa suuremman yleisön, mutta kuvakisan suhteen jotenkin haiskahtaa että YLE ei ole nyt riittävän tarkasti lukenut facebookin käyttöehtoja, joiden luulisi hirvittävän ainakin näitä kärkisijoja hätyytteleviä (puoli-)ammattilaisia. Kuinkahan käy kisan kuvien tasolle?

Naamakirja

"Onko Facebookilla nyt oikeudet kuviin niin kuin "tavallisen" käyttäjän käyttäjäsopimuksen mukaan olisi?"

Kyllä mielestäni homma menee juurikin näin.

"ei ole nyt riittävän tarkasti lukenut facebookin käyttöehtoja, joiden luulisi hirvittävän ainakin näitä kärkisijoja hätyytteleviä (puoli-)ammattilaisia. Kuinkahan käy kisan kuvien tasolle?"

Itse en näillä näkymin tule juuri tästä syystä julkaisemaan yhtään kuvaa facebookissa vuoden 2010 Neste Rallista. Uskon siitä huolimatta että kisan kuvien taso tulee olemaan vähintäänkin hyvä, samalla myös uskon siihen että kisaa ei tulla voittamaan kuvalla joka on otettu kalliilla järjestelmäkamera+laadukas objektiivi -yhdistelmällä.

Onnea kaikille kuvakisaan osallistuville!

www.tonigraphs.com
Motorsport Photographs

nyt myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/pages/Tonigraphscom/407606836349

Turhaa Naamakirjailua

Esimerkiksi meillä töissä, juu jotkut joutuvat olemaan töissä Suurajojen aikaan, EI pääse naamakirjaan ja mikä hiton buumi kaikilla on sinne tunkea. Tämä nykyinen sivusto on toiminut hyvin ja mitä joidenkin naamakirjoja heidän koneistaan kattellut, ni ei ainakaan meikäläisen ikäisen kovin helppo ole siellä seikkailla. Kaikki eivät ole ikuisesti nuoria vaikka haluaisivatkin ! Ja lopuksi edellisiin vastauksiin otan hyvin tukevasti osaa. Poistun pois sivustoilta, oli mukava kirjoitella tännekin.

Mukavaa rallia kuitenkin kaikille, Naamalla tai ilman !

cheap true religion

UGG boots UKIt's never a good feeling putting the go-ahead run, the winning run on base. But he's too good a hitter. I'd do it again. If it doesn't work, you maybe open yourself up. I don't care. We don't want him to beat us." Josh Wilson struck out swinging to end it. While there were dramatics on the Seattle side -- a heated dugout exchange ensued between Chone Figgins, Jose Lopez, and other
Ugg Boots Online Sale sped things up a little bit and things turned around pretty good, and I executed pitcheswhen I needed to and got out of a couple of pretty tough jams." While the righty settled into a nice rhythm, the Red Sox tied the game in the fourth on Adrian Beltre's two-
Thomas Sabo Jewelleryto pad the lead for the next couple of innings but couldn't do so. Mike Cameron led off the Buy Cheap Ugg Boots