Rallikuvakilpailun säännöt 2010

Vuoden 2008 rallikuvakisan voittajakuva. Kuvaaja:  Marko Nieminen, Tampere

Ralliradion digikuvakisa muuttaa Facebookiin!

Ralliradion seitsemäs kuvakisa siirtyy Ralliradion uuteen Facebook -ryhmään: Ralliradio Facebookissa.

Kuvakisa toteuteaan jälleen yhteistyössä Vauhdin Maailman ja Nikon Finlandin kanssa. VM julkaisee kisan TOP10-kuvat Neste Oil Rallin jälkeisessä numerossa. Kuvakisassa palkitaan kymmenen parasta ja lisäksi 20 seuraavaa palkitaan tasa-arvoisen hyvinä. Tänäkin vuonna pääpalkinto on kuvaajien mieleen: Nikonin laadukas digitaalinen järjestelmäkamera.

Lisäksi palkintoluettelosta löytyy tuotepalkintoja ja lahjakortteja.

Kuvakilvassa ei ole erillisiä sarjoja. Ajo- ja kuljettajakuvien lisäksi toivotaan runsaasti kuvia rallin oheistohinasta, yleisöstä yms. Voit lähettää myös lyhyitä videoita. Niiden palkitsemisesta päätetään erikseen.

Tänäkin vuonna tuomaristo kaipaa monipuolisia näkökulmia ralliin. Ralliradion kuvakisa ei ole perinteinen kuvakisa, jossa kameratekniikka tai mahdollisimman ammattimainen ote ratkaisevat. Luovuudella, mielikuvituksella, sattumalla ja jopa kännykameralla voi voittaa!

Kilpailukuvia otetaan vastaan ainoastaan tämän nettiyhteisön kautta ma 9.8.2010 klo 24 saakka. Tuomaroinnin nopeuttamiseksi rajoitamme kuvamäärää. Voit lähettää kisaan maksimissaan 20 kuvaa.

Kuvakisaan ei tarvitse lähettää manipuloituja kuvia. Normaali kuvankäsittely (mm. rajaus, sävyn säätö ja terävöinti) on sallittua.

Tuomaristo pidättää itsellään oikeuden täsmentää sääntöjä kisan aikanakin.

Keksi kuvalle naseva nimi ja kirjoita tekstikenttään edes lyhyt kuvateksti.

Muista kaiken aineiston osalta olla loukkaamatta kenenkään yksityisyyttä tai kunniaa. Täällä ovat voimassa YLEn yhteisöjen säännöt.

Jos lähetät yhteisössä julkaistavaksi kuvia, joissa esiintyy tunnistettavia ihmisiä, varmista, että kaikki kuvassa esiintyvät henkilöt ovat antaneet suostumuksensa julkaisemiseen. (Jos olet joutunut nettikuvaan vasten tahtoasi, ota yhteyttä ralliradiotoimitukseen
mm-ralli@yle.fi)
.

Ralliradion kännykkävideokilpailu

Kuvaa kännykkävideo rallivalmisteluistasi tai varsinaisesta rallista ja lähetä se Ralliradiolle. Ansiokkaat videot palkitaan erillisen harkinnan mukaan.
LÄHETÄ VIDEO MA 9.8.2009 klo 24 MENNESSÄ!

Muista, että videoiden lähettäminen kännykästä ilman kiinteähintaista datapakettia voi olla kallista! Tarkista millaisen datasiirtosopimuksen olet tehnyt puhelinoperaattorisi kanssa.

Kilpailuaika ja tulosten julkistaminen


Rallikuvakilpailun osallistumisaika päättyy ma 9.8.2010 klo 24. Tulokset ja kymmenen parasta kuvaa julkaistaan syyskuussa ilmestyvässä Vauhdin Maailma -lehdessä. TOP30 -tulokset julkaistaan Ralliradion Facebook -ryhmässä syyskuussa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti Facebook -mailin kautta.

Tuomaristo


Tuomaristoon kuuluvat valokuvaaja Marko Mäkinen (pj), tuottaja Arvo Vuorela ja toimittajat Marika Paaso, Sanna Pirkkalainen ja Riikka Pennanen YLE Keski-Suomesta sekä avainasiakaspäällikkö Heli Kemppainen AKK Motorsport Oy:stä.

Kommentoi kuvia


Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida lähetettyjä kuvia Facebook -ryhmässä.

Lähettämällä ottamasi kuvan julkaistavaksi rallikuvakilpailussa ja siihen liittyävässä nettiyhtisössä, luovutat Yleisradiolle ja AKK Sportsille oikeuden esittää kuvia ralliin liittyvissä yhteyksissä. Tekijänoikeus kuvaan säilyy luonnollisesti kuvan ottajalla.