Teiskonen kaasupohjassa Britannian ralliin

Jyväskylän Neste Rallin N-ryhmän voittanut Aki Teiskonen lähtee kahden viikon päästä ajettavan Iso-Britannian ralliin palkintosijat tähtäimessään. Tuotantoautojen sarjassa kilpaileva Teiskonen on johtavaa Toshi Araita selvästi jäljessä, joten riskejä on pakko alkaa ottaa.

-Briteissä pitäisi päästä ensiksi kolmen sakkiin ja sitten aletaan suunnitella Japania. Kaasu pohjaan ja katsotaan mitä tapahtuu, kuvailee Teiskonen koko loppukauden taktiikkaansa.

Teiskonen sanoo Jyväskylän rallin olleen ajollisesti yksi hänen uransa parhaista, mutta autossa riittää vielä hiomista.

-Kohtalaisen hyvinhän se Jyväskylässäkin toimi, mutta kun pikkuviat saadaan pois, niin paljon kovempaan vauhtiin on Englannissa mahdollisuuksia.

Teiskonen kertoo pitävänsä Iso-Britannian rallin teistä erittäin paljon, sillä ne eivät poikkea kovin paljon suomalaisista sorateistä.

- Tiet ovat väillä yhtä nopeita kuin Jyväskylässä, mutta kapeampia, ja mutkia pitää oikoa paljon. Jyväskylän tapaisia hyppyjä siellä ei ole ja sora on paljon kovempaa, käytännössä pikkukiviä, Teiskonen kuvailee.

- Sadekeli on Briteissä aina vaarana ja sateen sattuessa siellä tulee olemaan todella liukasta. En kuitenkaan usko sen olevan meille ainakaan haitaksi, siihenkin on Suomessa tottunut, hän pohtii.