Subaru ja perhonen (muovissa)

Subaru ja perhonen (muovissa)

Tämä kuva kaipaa hieman selittelyjä ja anteeksipyyntöni jo etukäteen niille, joiden mielestä tänne eivät kuulu Photoshopatut kuvat. :-) Otos on vahvan kuvankäsittelyn käytön vuoksi laitettu kilpailun ulkopuolisten kuvien kategoriaan.

Ystäväni otti Ouninpohja 1:llä kuvan Petter Solbergin Subarusta, mutta pieleenhän se meni ja pahasti: kohinaa oli liikaa, kuva oli tärähtänyt, valoisuus miten sattuu. Toisin sanoen korkeintaan delete-napin arvoinen otos. Mutta kuinka ollakaan, kuvaan sattui onnenkantamoisen ansiosta Subarun räyhäkän ajon ruohikosta ilmaan pelottelema perhonen, joka leijailee tuossa takavanteen edessä. Eihän moista kuvaa voinut tuhota.

Noh, jälkikäsittelyssäkään ei huonosta kuvasta hyvää saa, mutta entäs jos radikaalisti tehdään kuvasta erilainen (ja niin sanotusti taiteellinen)? Muutaman kokeilun jälkeen totesin, että tällainen hieman epätodellinen kuvakin voi olla miellyttävä (ainakin omalle) silmälle. Kuvaa on jälkikäsitelty niin, että kohinaa on poistettu, tasoja, kontrastia ja värisaturaatiota säädettu ja lopuksi ajettu päälle Photoshop Elementsin Plastic Wrap efekti. Lopuksi kuvan kontrastia vielä hienosäädettiin keskipainotetusti toivotun tuloksen saamiseksi.

Olkaa hyvä, Subaru ja perhonen (muovissa).

Alkuperäinen kuva: Samu Uimonen
jälkikäsittely (luvan kera): kuvaweopu

Äänestystilanne
Tilanne: 3.5, Ääniä: 12