Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaaleissa äänestettiin laiskasti. Vain 15,6 prosenttia äänioikeutetuista äänesti. Etusivu pohtii, miksi kirkko ei kiinnosta.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Huikea saavutus – suomalaismuusikoiden biisi debytoi Billboard-listan sijalla viisi

2.10.2014 klo 11:38, päivitetty klo 14:12 | YleX | Lähde: Warner Music | Kommentit (2)

Suomalaiset biisintekijät ovat saavuttaneet kappaleellaan huikean merkkipaalun Yhdysvalloissa.

Suomalaisten biisintekijöiden Thomas Kirjosen, joka tunnetaan paremmin artistinimellään Kasmir ja huipputuottaja Joonas Angerian yhdessä virolaisen artisti-biisintekijä Kerlin kanssa kirjoittama kappale See Through on mukana a cappella -yhtye Pentatonixin uudella EP:llä PTX, Vol III. EP on noussut Billboard albumilistan sijalle viisi myyden yli 45 000 kappaletta julkaisuviikollaan.

Kappale kirjoitettiin Music Finlandin järjestämällä Biisilinna-kirjoitusleirillä syksyllä 2013 ja suomalaisten listamenestys Yhdysvalloissa onkin seurausta järjestelmällisestä panostuksesta musiikkivientiin, josta teosvienti eli ulkomaisille artisteille kirjoitetut kappaleet on merkittävä osa. Biisilinna-tapahtuma tuo yhteen suomalaiset ja ulkomaiset biisintekijät sekä tekijöitä edustavat musiikkikustantajat ja heidän asiakkaansa eli ulkomaiset levy-yhtiöt ja artistit. Biisejä kirjoitetaan tiimeissä levy-yhtiöiden edustajien esittelemiin projekteihin ja kappaleiden päätyessä levyille ulkomailta tulevat tekijänoikeuskorvaukset voivat olla erittäin merkittäviä.

Itse kappaleiden ohella tärkeä osa tapahtumaa on musiikkialan ammattilaisten verkostoituminen ja tätä kautta ovien avaaminen ja viennin mahdollistaminen myös jatkossa. Yhteistyöverkostojen muita viimeaikaisia tuloksia ovat muun muassa hiljattain uutisoitu Joonas Angerian solmima management-sopimus amerikkalaisen AAM-toimiston kanssa ja Thomas Kirjosen sekä tuottaja Jonas W. Karlssonin yhteistyö newyorkilaisen artistin Tiffany Gian kanssa.

Lue myös:

Supersuositun jenkkiyhtyeen levyllä mukana Joonas Angeria ja Kasmir

Suomalainen huipputuottaja: Haaveilen Billboardin ykkössijasta

Asiasanat: hitti, Lista
Henkilöt: Joonas Angeria

Kommentointi

Kommentit (2)

Ootko Suomesta? No tottakai olet. Juu ei näitä kannata uutisoida. Palaa ihmeessä sinne Nokian hihnalle rakas insinööri. Ei ku seki meni. No onneksi huomennakin voi epäonnistua.

>Anonyymi 03.10.2014, 11:48

"Huikea saavutus – suomalaismuusikoiden biisi debytoi Billboard-listan sijalla viisi."

Väärää informaatiota. Albumi debytoi, ei biisi. Ottakaa huomioon, että kyseessä oleva biisi ei ole edes single, vaan nk. album cut. Pop-albumeissa on hyvin yleistä, että ne singlet ovat niitä, jotka sitä albumia myyvät eivätkä nämä juuri mainitut sinkkubiisien välissä olevat raidat. Jos kyseessä oleva kappale olisi jotenkin poikkeus, niin sitten näkisimme kys. biisin Billboard 200-singlelistalla, ja sitten voisittekin tehdä tälläisen otsikon. Ei vaan nyt.

>Anonyymi 02.10.2014, 16:53
Muualla Yle.fi:ssä