Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Popstars-Jonna kilpasiskojensa Jenni Vartiaisen ja Paula Vesalan menestyksestä: Kymmenen vuotta mua edellä

5.11.2014 klo 20:40 | Ninni Suomalainen | Lähde: YleX Aamu | Kommentit (0)

Popstars-yhtyeestä tunnetuksi tullut Jonna tekee jälleen paluuta. Hän on seurannut tänä syksynä tiiviisti entisten kykykilpailukollegojensa menestystä Vain elämää -ohjelmassa.

Jo toista paluutaan tekevä Jonna on opiskellut musiikkia Ruotsissa taukonsa aikana. Popstars-ohjelmasta vuonna 2002 tunnetuksi tullut laulaja kisaili kykyjenetsintäohjelmassa muun muassa Paula Vesalan ja Jenni Vartiaisen kanssa. Popstars-voiton myötä Jonna päätyikin hetkeksi Vartiaisen kanssa samaan bändiin eli Gimmeliin, mutta erosi yhtyeestä hyvin nopeasti erimielisyyksien takia.

Aktiivisesti Vain elämää -ohjelmaa seuraava Jonna myöntää hieman kadehtivansa ex-bändikaveriaan Jenni Vartiaista ja Popstars-aikojen kämppistään Paula Vesalaa, joiden musiikkiurat ovat aivan toisella tasolla kuin hänen oma uransa.

- Voi että he ovat päässeet pitkälle. Mä vielä perässä hiihdän. Jenni ja Paula ovat kymmenen vuotta mua edellä. Pitää ajatella, että jatketaan nyt edelleen. Ehkä joku muhun uskoo, Jonna sanoo YleX Aamussa.

Jonnan ensimmäinen esittely sooloartistina lähti lennokkaasti käyntiin. Radiot soittivat muun muassa hittikappaleita Tyytyväinen ja Kaikki talossa. Vuonna 2003 julkaistu debyyttialbumi Kaksnolla kipusi parhaimmillaan Suomen virallisen albumilistan sijalle seitsemän. Seuraavat levyt eivät enää yltäneet kymmenen kärkeen. Vuonna 2004 julkaistu Kasvot vedessä -levy keikkui parhaimmillaan albumilistan sijalla 27 ja kolmas albumi Lähempänä totuutta jäi parhaimmillaankin sijalle 32.

Nyt Jonna on vaihtanut laulukielen englanniksi ja julkaisee omakustannelevyn maaliskuussa 2015. Esimakua albumista tarjoaa Still Breathing -niminen single.

- Ajattelin, että saan enemmän hilloa, jos julkaisen itse. Ei se ole helppo tie. Kieltämättä on tullut ikävä myös levy-yhtiö-aikoja, koska nyt joudun myös itse maksamaan kaiken. Katsotaan miten menee, jos ihan itse tekee, Jonna perustelee ratkaisuaan.

Poppari mietti taiteilijanimen vaihtamista comebackin kynnyksellä. Mikään ei kuitenkaan tuntunut niin omalta kuin ristimänimi.

- Mietin The Jonnaa, koska se on mun nimi Instagramissa. Mietin myös, että ottaisin sukunimen mukaan nimeen, mutta kaikki tuntui niin teennäiseltä, Jonna kommentoi.

Kuuntele Jonnan koko haastattelu alta.

Kommentointi

Kommentit (0)

Muualla Yle.fi:ssä