Peruspalvelut rapautuvat maaseudulla

Syrjäisten kuntien asukkaat ovat vaikeuksissa, kun esimerkiksi terveyspalvelut ja työvoimatoimistot pakenevat ulottumattomiin. Helsinki vaikuttaa Molokin kidalta, jonne kaikki uppoaa. Etusivu pohtii, miten maaseudun voisi pelastaa.

Twiittaa: #etusivu
Soita: (09) 148 28 22

Päivän kysymys:
Pitääkö maaseutu elävöittää vai autioittaa? 

Viikon kellaribändi The Humberts: Biisimme kertovat usein seksistä

23.10.2014 klo 16:01, päivitetty klo 18:56 | Iida Korhonen | Lähde: YleX Kellari | Kommentit (3)

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Joka viikko valitaan myös Viikon Kellaribändi, joka tällä viikolla on The Humberts -niminen duo.

Viikon parhaaksi Kellaribändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat tällä viikolla helsinkiläisen The Humberts -yhtyeen seuraavin sanoin:

Huoletonta ja kepeää poprockia. Mieleen tulee 90-lukulainen opiskelijarock, joka sopii niin Dinosaur Jr.:n, Sonic Youthin kuin Belle & Sebastianinkin diggareiden karsinaan! Syksyistä haikeutta myös havaittavissa uudella One-night Stand -kappaleella. Lisäksi The Smiths -vaikutteet lisääntyneet, mikä ei ole lainkaan huono asia, kun solistina toimii herttaisen kuuloinen nainen.

Milloin ja miten aloititte musan tekemisen?

- Satuimme samaan kouluun kolmannelle luokalle. Joskus ylä-asteella perustimme soittotaidottoman punk-bändin, josta monien vaiheiden jälkeen syntyi nopein, kaunein, paras, The Humberts.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Bändin eri kehitysvaiheilla on ollut omat huippukohtansa. On hyvin vaikea nimetä yksittäisiä suuria saavutuksia, jokainen onnistuminen on oman hetkensä siistein juttu. Eniten edelleen kuitenkin hykerryttää ensimmäinen radiosoitto ja viimeisin keikkamme.

Paljonko olette keikkailleet ja minkälainen live-bändi olette?

- Olemme heittäneet parisenkymmentä keikkaa, eli suhteellisen vähän. Tulevaisuudessa olisi mukavaa aktivoitua live-bändinä. Kokoonpanoomme on hiljattain ilmestynyt rumpukone, joka on muokannut livesoundia selkeämpään ja kuulijaystävällisempään suuntaan.

Mihin tähtäätte, onko musiikki vain harrastus vai haluatteko siitä ammatin?

- Tähtäämme parhaaseen mahdolliseen versioon itsestämme. Käytämme musiikkiin paljon aikaa, mutta on meillä opiskelupaikatkin. Aika näyttää.

Ketkä ovat esikuvianne?

- Yhteisiä esikuvia ovat The Curen, The Smithsin ja Sueden kaltaiset yhtyeet. Ilmon esikuvat ovat sävyltään huomattavasti tummempia, kuten Musta Paraati ja Bauhaus. Katan omiin esikuviin lukeutuu PINTANDWEFALL sekä detroitilainen garage-bändi, The Hentchmen.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli? Onko kielellä suuri merkitys?

- Sanoitusten asema musiikissamme ei ole kovinkaan tärkeä. Biisit kertovat usein seksistä, mutta myös vaikeammista aiheista, kuten läheisen raunioittavasta poismenosta. Laulukielemme on englanti, se sopii musiikkityyliimme parhaiten.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Ilmoa inspiroi huulipuna ja kajaali. Kataa amerikkalaiset 90-luvun teinileffat, etenkin Clueless.

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

-Oi, ihanalta!

Linkit: 

https://www.facebook.com/humbertsband

https://soundcloud.com/humbertband

Kommentointi

Kommentit (3)

Varmaan joku jaksaa vinee tästä!!?? IHAN VITUN TIUKKA !!!!!

>me love 25.10.2014, 00:59

Aivan täyttä kuraa. Ihmeellistä ylipäätään että demoja varmaan lähetellään sinne aika runsaasti ja tosi vähän julkaistaan mitään. Jos tällainen huonosti toteutettu indieroska päätyy vikon valinnaksi niin se saa kyl miettiin että kiinnostaako teitä ees pitää koko Kellaria.

<3

>SEX SELLS 23.10.2014, 17:28
Muualla Yle.fi:ssä