Sipsi on tärkeä

Ohjelman tuottamiseen kuuluu suunnaton määrä asioita. Pitäisi tehdä huikean järkeviä päätöksiä. Ensin tosin pitäisi saada asiat käyntiin, että päätöksiä voisi ylipäätään tehdä. Millainen lavastus olisi hyvä? Millainen logo olisi toimiva? Miten ohjelman käsikirjoitus rakentuu?

Vaikka kuinka haluaisi miettiä vain suuria taiteellisia linjoja, niin tärkeimmät jutut ovat pienestä kiinni. Kun aikoinaan päätimme haluta studioon yleisön, niin se  tarkoitti saavikaupalla ratkottavia asioita. Mistä yleisöä saadaan? Miten he pääsevät paikalle? Kuinka suuri työ on saada ihmisiä katsomoon? Miten työ resursoidaan? Miten voimme saada vieraillemme mahdollisimman mukavat oltavat? Haluammeko enää studioyleisöä?

Piti siirtyä konkreettisempaan pohdintaan. Kun ihminen tulee yleisöksi ohjelmaamme, niin haluaako hän juoda kahvia puoli yhdeksältä illalla? Emme halua viedä yöunia tai tummentaa hampaita. Pelkkä limu tuntuu turhan sokeriselta, joten tarjolla voisi olla myös kivennäisvettä. Mitä teemme tyhjille pulloille? Sipsien säilyttäminen vie paljon tilaa, joten riittäisikö poopcornit? Pelkkä suolainen ei riitä, joten pitää kai olla keksejäkin. Pitääkö kekseissä olla suklaapalasia? Keksi ilman suklaata on joko loukkaus tai öylätti. Kuinka usein pitää käydä kaupassa, että varastossa olisi aina optimimäärä tarjottavaa? Pitääkö varaston ovessa olla lukko? Ja ketä varten? Miksei minulla ole siihen avainta?

Tätä piti pilotoida käytännössä. Suuri ihmiskoe. Ensimmäinen lähetys. Juomat ja naksut olivat nätisti pöydällä. Yleisö kävi tarjonnan kimppuun... Ja he eivät kiinnostuneet kivennäisvedestä. Eivätkä kekseistä. Limu ja sipsit ovat todistetusti hittiyhdistelmä. Perunalastujen mausteutuksella ei näköjään ole mitään väliä. Kunhan ne ovat suolaisia ja litteitä. Tarjoamme silti vieläkin poppareita ja suklaakeksejä. Ja aikoinaan olemme kokeilleet myös vihanneksia. Niitä luultiin varmaan koristeiksi.

Tarjoiluhössötys voi tuntua irralliselta, mutta yleisössä istuvat ihmiset ovat tärkeä osa ohjelmaa. Jos kukaan ei naura, niin se voi vaikuttaa huonolla tavalla Joonaan.

Enemmän perunastuja= enemmän iloa.

0 kommenttia

Suorana: Kortesmäki

Suorana: Kortesmäki on TV2:n viihteellinen keskusteluohjelma. Sympaattinen Joona Kortesmäki tapaa kaikki Suomen mielenkiintoisimmat ihmiset. Joona osaa myös soittaa trumpettia. Ihan kelvollisesti. 

Kuvaamme tätä Pasilassa. Tule katsomaan intiimejä live-vetoja tai kuuntelemaan mielenkiintoisia keskusteluja. Ilmoittaudu: suorana.kortesmaki@yle.fi