yle.fi


Blog entries

Teosten takaa - haastatteluja ja kurkistuksia kulissien taakse

Teosten takaa <span class="normal">- haastatteluja ja kurkistuksia kulissien taakse</span>

 • Kohtaus päättyy, Yle draama jatkaa!

  6. maaliskuuta 2012 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen 7 1

  Kotikatsomossa tulossa mm. Uutishuone kevätuusintana, syksyllä minisarja Stalkkeri sekä 6-osainen Elämää suurempaa. Kakkosella mm. Harvoin tarjolla sekä sarjalle jatkoa: Maailma on valmis.

  Lue lisää

 • Hullu järkevä rakkaus

  5. helmikuuta 2012 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen 0 2

  Ihminen hulluna rakkaudesta. Miten se kuvataan ranskalaisessa, entä palestiinalaisessa elokuvassa? Kaksi esimerkkiä Göteborgin elokuvafestivaaleilta:

  Lue lisää

 • Tehdas kuin runo

  17. tammikuuta 2012 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen 0 8

  Teksti saa ihailusta sanattomaksi, kuvat puhuvat omaa tuhatsanaista kieltään. Tunnetta pursuava musiikki kutittaa korvia. Olemme juuri nähneet ensimmäisen jakson Tehdas-draamasarjasta, jota on keväällä luvassa 12 jaksoa, lähivuosina yhteensä 18. Tv-ensi-ilta on Kakkosella 15.helmikuuta.

  Lue lisää

 • Pirkko Mannola ja Suomi-Ruotsi-sota 1977

  9. tammikuuta 2012 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen 0 2

  Osaatko kuvitella, että Suomi ja Ruotsi olisivat kesällä 1977 joutuneet keskenään selkkaukseen, joka johti sotaan? Näin kuvitteli Arto Paasilinna vuonna 1972: Ruotsi halusi Ahvenanmaan, ja tuli puolivahingossa pommittaneeksi Naanantalin öljyjalostamoa ja atomivoimalaa. Siitä alkoi sota, johon osallistui myös Pirkko Mannola.

  Lue lisää

 • Bändissä kaksi miestä ja nainen

  22. joulukuuta 2011 Kirjoittaja: Anna-Maija Halonen 0 5

  Ohjaaja Tapio Piirainen vastaa puhelimeen talonsa katolta. ”Mun elokuviin liittyy yleensä huumori ja jonkinlainen yhteiskunnallisuus. Välttämättä niissä ei ole mitään selkeää sanomaa. Nytkin mä olen vaan hiestä märkä. Tällasta se on kun henkisen työn raataja rupeaa ruumiilliseen työhön."

  Lue lisää

Tarjoa - näin tarjoat teostasi YLElle

YLE saa vuosittain satoja fiktiivisiä käsikirjoituksia, ohjelmaehdotuksia tai synopsiksia. Perehdy, miten tarjoat teoksesi YLElle niin, että se päätyy varmasti perille ja oikeassa formaatissa.
Tutustu ja tarjoa

Uusimmat kommentit