Pollo al limone

1	kana tai broileri
2	valkosipulia
2	rosmariinin oksaa
2 rkl	oliiviöljyä
	karkeaa merisuolaa 
yhden	sitruunan mehu
kaksi	lasillista kuivaa valkoviiniä

Paloittele kana, mutta älä poista nahkaa. Riivi rosmariini ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne keskenään. Paista kananpalat öljyssä palat kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini-valkosipuliseos ja suola. Sekoita yhdessä noin 15 minuuttia jonka jälkeen lisää joukkoon puoli desilitraa valkoviiniä. Valkoviinin tarvitsee vain juuri ja juuri peittää pannun pohja jotta kana ei paistu, vaan se hautuu. Lisää viiniä pikkuhiljaa ja kääntele paloja välillä. Lisää sitruunamehu noin 45 minuutin hautumisen jälkeen. Jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia jotta sitruuna imeytyy kanaan.
Tulosta resepti  
OSA 1
 Spaghetti Carbonara
 Aitoa Porilainen
 Fatikurkut
 Piadina leipä

OSA 2
 Siikasoppa
 Uuniahvenet ja perunaa
 Zuppa di pesce (kalakeitto)
 Orata al cartoccio

OSA 3
 Perunarisotto
 Kesäkeitto
 Minestrone verdura (vihanneskeitto)
 Pomodoro-Origano-Mozzarella salaatti
 Vino-pesche (persikat valkoviinissa)

OSA 4
 Tomaatti Bruschetta
 Sieni-palvikylki Bruschettta
 Tonnikala-zuchini Bruschetta
 Pizza
 Ciambella

OSA 5
 Sienirisotto
 Jänis uunissa
 Yrteillä paneroitua peuran paistia, hiekkaperunaa ja taytetyt kasvikset
 Köyhät ritarit
 Hedelmasalaatti Macedonia
 Tomaattihillo vihreistä tomaateista

OSA 6
 Grillattu härän pihvi ja perunakasvispaistos
 Leipävartaat
 Marinointiliemi

OSA 7
 Ravioli di ricotta (kotitekoinen pasta)
 Capelletti (kotitekoinen pasta)
 Juustokääryleet ja paneroitu juusto kesäisen salaatin kera

OSA 8
 Pollo al limone
 Tomaatin säilöntä
 Kurpitsa pasta ja kurpitsasose
 Uuniomenat

OSA 9
 Radicchio all'aceto balsamico e pancetta
 Prosciutto cotto e aceto balsamico
 Verdura con pastella
 Tomaatti-sipulisalaatti
 Yrtti-perunasalaatti
 Savusiika
 Sitrusliköörillä kuorrutetut mansikat ja vaniljajäätelöä

OSA 10
 Spiedini di pesce
 Täytetty mustekala (calamari ripieno)
 Tiramisu
 Sahramirisotto
 Kyyhkynrintaa kasvispedillä
 Crema Chantilly ja tuoreita vadelmia
 
 
TV2  |  Anna palautetta ohjelmasta
 
Yleisradio OY PL 64 00024 Yleisradio
Radiokatu 5 00024 Helsinki  |  Puh. +358 9 14801  |  Sähköposti: etusivu.toimitus@yle.fi

Vastaavat ohjelmatoimittajat