yle.fi


 

 

 
 

 

 
 

Näin teet nettisivut Wordilla

Nettisivujen tekeminen on helppoa. Kaiken lisäksi se onnistuu kotikonstein ilman mitään erikoisia tai kalliita ohjelmia. Jos osaat käyttää vähän Wordia, osaatkin jo lähes kaiken tarvittavan!

Tämän havainnollistavan itseopiskelumateriaalin avulla opit tekemään omat sivut ja julkaisemaan ne. Koko prosessiin tarvitaan vain neljä vaihetta: taulukko, kuvat, linkit ja julkaisu – valmis!


taulukon_tekeminen

Vaihe 1: Taulukon tekeminen

Taulukko on nettisivun tukiranka ja siksi se tehdään ensimmäisenä.


kuvan_lisääminen

Vaihe 2: Kuvan lisääminen

Nyt kun taulukkosi on valmis ja siihen on määritelty paikka kuvalle ja tekstille, täytyy kuva muokata oikean kokoiseksi. Kuvan muokkaukseen tarvitset kuvankäsittelyohjelman.


linkin_tekeminen

Vaihe 3: Linkin tekeminen

Tämä on varsin helppoa: maalaa hiirellä tekstistä haluamasi sana ja tee siitä linkki haluamaasi kohteeseen. Yksi toiminto, siinä kaikki.


sivun_siirtaminen_nettiin

Vaihe 4: Sivun siirtäminen nettiin

Vaikka oletkin tehnyt hienot nettisivut, ystäväsi eivät voi selailla niitä webin kautta, mikäli sivujasi ei ole siirretty palvelimelle. Tässä luvussa opit, mitä netissä julkaiseminen vaatii ja kuinka siirtäminen tapahtuu.


 
 

Poimintoja  

opepallo

Varkaat tiedon valtatiellä

Internet on kaikessa laajuudessaan sekä hyödyllisen että myös täysin tarpeettoman tiedon aarreaitta. Tiedon käyttämiseen on jokaisella ... Lue lisää