www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
K a a r i n a   S u o n i o

P a i s t e t t u a   n ö t k ö t t i ä

Tölkkiliha poistetaan tölkistä avaamalla kummatkin päät ja työntämällä liha ulos purkista. Paloittele kuutioksi ja paista pannulla voissa tai öljyssä niin että palat hieman ruskistuvat. Päälle voit ripotella mustapippuria, mutta tässä Kaarina Suonion versiossa paistettu tölkkiliha tarjoillaan á la naturel.

P a i s t e t u t   s i l a k a t   j a   p e r u n a m u u s i

Varaa silakoita tarvittava määrä per ruokailija (nälästä ja ruokahalusta riippuen) esim. 4-5 kpl/ henk. Mitä pienempi silakka, sen parempi, muuten.
Perkaa silakoista pää ja sisälmykset, mutta jätä ruoto paikoilleen, huuhtele peratut silakat hyvin juoksevan veden alla ja valuta. Sekoita ruisjauhoihin suolaa ja musta- ja valkopippurirouhetta ja pyöritä silakat kyseisessä seoksessa.
Sulata paistinpannulla reipas nokare voita ja kun voi hieman kuohahtaa, laita ruisjauhoissa pyöritetyt silakat pannulle paistumaan. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi ja rapsakoiksi. Jos epäilet silakoiden jääneen raaoiksi, helppo tapa varmistaa tuotteen kypsyys, on nykäistä selkä-evästä ja jos se lähtee irti riuhtomatta, on kala kypsää. Tarjoile heti muusin ja voisulan kanssa.



P e r u n a m u u s i n   v a l m i s t u s :

8 jauhoista keskikokoista perunaa
1 tl suolaa
ja vettä keittämiseen
2 dl maitoa (herkkusuille kermaa)
2-3 rkl voita

Kuori ja kuutio perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Veden on hyvä peittää perunat kattilassa reilusti, jotta potuilla on tilaa kiehua. Kun perunat ovat kiehuneet sen verran kypsiksi, että sen haarukalla kokeillessa tuntee, kaada keitinvesi pois ja muussaa perunoita lisäten joukkoon maito ja voi. Tarkista maku ja syö pois.


  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o