www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
M a r k k u   P ö l ö n e n

P u l l a m ö s s ö

Laita kahvikuppi puolilleen vahvaa kahvia, sekoita joukkoon sokeria ja maitoa, mutta jätä sen verran varaa, että mahtuu pullat murentamaan joukkoon. Pitkopulla tai vastaava vehnänen käy, ja murenna siitä pienehköjä paloja kahviin. Nautiskele.



L i h a k e i t t o   p u r k k i l i h a l l a

5 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
½ purjoa
pieni pala selleriä
Lihalientä reilu litra
1 tölkillinen purkkilihaa kaupasta
persiljaa
suolaa ja kokonaisia mustapippureita
tarvittaessa nokare voita

Kuori ja kuutio kasvikset ja juurekset. Keitä niitä mausteiden kera lihaliemessä kunnes ovat kypsyneet. Ruskista paistinpannulla kuutioituja tölkkilihapaloja ja lisää keittoon. Viimeistele persiljasilpulla ja tarkista maku.

Perinteisesti Pölösillä kyseinen keitto oli vähemmän rehuinen ja enemmän lihainen.


  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o