www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
R e i j o   K e l a

R u i s p u o l u k k a p u u r o

1 litra vettä
¾ dl sokeria
ripaus suolaa
3-4 dl puolukoita
3 dl ruisjauhoja

Kiehauta vesi, sokeri ja puolukat. Vatkaa joukkoon ruisjauhot. Hauduta puuroa kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika 45-60 min.



P a i s t e t u t   m u i k u t

1 ½ kg muikkuja
100 g voita
2 dl ruisjauhoja
suolaa

Muikut huuhdotaan ja sisälmykset poistetaan, pienempiin muikkuihin voi jättää päät. Kaloja käännellään ruisjauhoissa joihin on sekoitettu suola. Paista pannulla runsaassa voissa molemmin puolin rapeaksi.

Tarjoile perunasoseen kanssa.

1 ½ kg perunoita
50 g voita
3 dl maitoa
suolaa vettä

Kuori ja kuutioi perunat ja keitä pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitin vesi pois, muussaa perunat ja lisää voi ja maitoa. Tarkista maku.

Annokseen voit vielä valuttaa päälle voisulaa.


  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o