www.yle.fi            RESEPTITVIERAATTEKIJÄTPALAUTE ETUSIVU  
 
 
M a r i   R a n t a s i l a

Alkujuomaksi tarjosimme "hölmöilevää" eli perinteistä Omenaviiniä.

K e s ä k e i t t o

3 porkkanaa
4 perunaa
1 isohko sipuli
½ purjo tai yksi pieni
1 pieni kukkakaali
2 reilua kourallista tuoretta pinattia
1 pussi pakaste herneitä
5 dl maitoa
2 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja + kylmää maitoa 1 dl
suolaa, mustapippuria
persiljaa

Kuori ja pilko kasvikset, huuhtele pinaatti. Sulata voi kattilassa, freesaa sipulia, perunaa, porkkanaa hetki, kaada päälle vettä niin, että rehut peittyvät. Lisää suola ja mustapippuri. Keitä 10 minuuttia ( peruna laadusta riippuen) niin, että perunat ovat melkein kypsiä.

Lisää kukkakaali, purjo, pinaatti, herneet ja maito ja kerma.Kiehauta hetki. Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot ja kaada keittoon kokoajan sekoittaen, niin että hieman saostuu.Lisää ennen tarjoilua hakattua persiljaa ja tarkista maku.




  R E S E P T I T

  T a r t a r p i h v i
  A p p e l s i i n i r a h k a
  U u n i h a u k i + v i h a n n e k s e t

  C r e p p e s   s o u z e t t e
  K a a l i k ä ä r y l e e t

  P u l l a m ö s s ö ä
  L i h a k e i t t o

  N ö t k ö t t i
  P a i s t e t u t   s i l a k a t

  K u u m a   k o i r a
  S h a n d y
  K u u t a m o k i i s s e l i

  R u i s p u o l u k k a p u u r o
  P a i s t e t u t   m u i k u t

  P o r i l a i n e n
  J a u h e l i h a k a s t i k e   j a
  m u u s i

  A v o c a d o m u r e k e
  H a p a n k a a l i- p u n a j u u r i s a -
  l a a t t i

  K a u r a p u u r o
  K o t i t e k o i n e n  p i z z a

  L e t u t   m a n s i k k a h i l l o l l a
  J u u s t o f o n d u e

  C a m p a r i a   j a   t u o r e m e h u a
  S u k l a a k i i s s e l i   j a   k e r m a -
  v a a h t o a
  P a l a p a i s t i

  M a k k a r a v o i k k a r i   ja maito
  K o s s u a   ja palma-limppaa
  U u n i b r o i l e r i   a la 70-luku

  T e e t ä   venäläiseen tapaan
  B l i n i t
  K a l a s e l j a n k k a

  K e s ä k e i t t o