Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa

Paistettua karitsan paahtopaistia ja sienirisottoa. Kuva: Yle Aamu-tv

Voita & Sokeria -sarjan Olli antaa ohjeen.

Sienirisotto

½ dl oliiviöljyä
2 kpl salottisipulia hienonnettuna
2 kynttä valkosipulia
4 dl risottoriisiä
4 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
3 rkl mascarponea
100 g parmesaania raastettuna
suolaa, pippuria
300 g paistettuja sieniä

Kuori ja hienonna salotit ja valkosipulit. Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä hetki. Lisää risottoriisi ja kuullota muutama minuutti. Varo kuitenkin, ettei riisi pääse ruskistumaan, koska silloin se ei kypsy pehmeäksi. Lisää valkoviini ja anna sen haihtua lähes kokonaan pois.

Lisää kauhallinen kanalientä ja anna sen hiljalleen haihtua pois koko ajan sekoittaen. Toista tätä, kunnes riisi on lähes kypsää.

Lisää mascarpone ja parmesan ja sekoita tasaiseksi. Jos risotto tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä hiukan kanaliemellä tai kermalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile välittömästi.

Paistettua karitsan paahtopaistia

4 kpl karitsan paahtopaistia
1 rkl voita
4 oksaa timjamia
2 kynttä valkosipulia
suolaa, pippuria

Putsaa paahtopaisteista pinnalla olevat kalvot pois. Mausta paistit kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu kuumaksi. Laita voi, timjami ja valkosipuli pannulle.

Lisää paistit ja paista niihin nopeasti pinta.

Nosta paistit uunipannulle ja loppukypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta.

Nosta paistit pois uunista ja anna hetki vetäytyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Ohje: Olli Takanen

kommentit

Voi miten herkullinen päivällinen saatiin loihdittua karitsan paahtopaistista ja sienirisotosta. Kylkeen vielä hyvää viiniä ja salaattia. Ohje oli selkeä ja ohjelma antoi lupauksen helposta toteutuksesta. Voita ja sokeria -ohjelma + resepti rohkaisi kokkailemaan. Tulos oli täydellinen, kiitokset ja terveisiä toimitukseen.

>Tinkku Su, 2012-04-15 20:09

lisää kommentti

Voita & Sokeria

Aamu-tv:n Voita & Sokeria -sarjassa valmistetaan ruokaa lauantaiaamuisin. Reseptit löydät Olotilasta.

Kevään 2012 kokit keittiömestari Juha Turtiainen ja kokkikouluttaja Olli Takanen ovat siviilitöissään helsinkiläisen Kokkikoulu Haaga-Perhon kokkikouluttajia.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä