mp3

Digimusiikkia, kiitos!

Kuukaudessa on löytynyt iPodiin tuhatkunta biisiä ja -huom!- ei mitään albumikokonaisuuksia vaan kaikki yksittäisiä, tarkkaan harkittuja hittibiisejä.

Nettiväen ihmisoikeuksia ratkotaan Tukholmassa

Nyt, kun on kyse puhtaasti rahasta, niin helpostihan sitä uuden maailman valtiot haastavat neljä parikymppistä miestä oikeuteen.

Uudistettu iTunes voi tehdä käyttäjästään tietämättään rikollisen

Uudistetusta iTunesista ladatut musiikkitiedostot ovat jäljitettävissä alkuperäiseen biisin ostajaan.

Applen iTunes luopuu kopiointirajoituksista

iTunesin päätöksen myötä voidaan suhteellisen helposti ennustaa, että koko musiikin kopiosuojausjärjestelmä tulee vähitellen tiensä päähän.

Sotaa äänenvoimakkuudesta

Musiikkia kuunnellaan niin monenlaisella eri laitteella ja monenlaisessa ympäristössä, että kappaleet on äänenvoimakkuudeltaan pakko masteroida ”neutraaleiksi”.

Meteli juhlii uutta MP3-kauppaansa

Meteli.net juhlii tänään uuden MP3-kauppansa avautumista Helsingin Tavastialla. Loppuunmyydyissä bileissä pääesiintyjänä soittaa Apulanta.

The Ground sai jatkoaikaa

Viime viikolla kotimainen digitaalinen musiikkikauppa The Ground ilmoitti panevansa pillit pussiin. Sittemmin kaupan perustaja Antti Peisa tuli toisiin ajatuksiin. Digitaalista puolta päätettiin vielä jatkaa.

Kotimainen MP3-kauppa ei kannata

Kuluttaja tarvitsee digitaalisen musiikkikaupan, jonka tarjonta on tarpeeksi kattava ja jonka musiikki on ostamisen jälkeen omistajan täydellisessä hallinnassa.