Kissojen maailmanvalloitus

Julkaistu Ma, 05/01/2009 - 12:55
  • Miettinen (Kuva: )
  • Kuten muillakin reggaekellolla aikataulunsa laativilla, riittää meikälläkin aikaa luonnon tarkkailuun. Villi ja avara luonto tarkoittaa tässä tapauksessa kaikkea mitä kotimökin ikkunasta näkyy.

Kissoja on käynyt pihalla vuosien mittaan monia, viime aikojen päämisuina Läskikissa ja Kellokissa. Kumpikin näyttää pihalla käyskennellessään enemmän tontin -ja Euroopan-  omistajalta kuin talon varsinaiset asukkaat edes kesälauantain iltapäivänousarissa. Koirat on ystävällisiä ja yksinkertaisia, kissat itsenäisiä ja cool. Näinhän aina hoetaan.

Läskikissan kohdalla täytyy ihmetellä kuinka kissa lajina on selvinnyt näihin päiviin saakka. Ensinnäkin pitkärvainen Läskikissa on -kyllä vain- äärimmäisen lihava, megapulska, vatsa maata arkihölkässäkin laahaava. Toiseksi Läskikissa on sairaan utelias, hölmöllä tavalla. Sen reaktio kaikkeen uuteen ja/tai yllättävään on istua perseelleen ja jäädä suu auki tuijottamaan em. uutta ja/tai yllättävää. Jos koputtaa napakasti ikkunaan, jos vastaan tulee toinen kissa, jos notskilla on ihmisiä - mitä tekee Läskikissa? Jep, peräpää maahan ja H.Moilasena mulkkaamaan. Ei kovinkaan cool...

Kellokissa (niukkalihainen, mustavalkoinen, pieni kilikello kaulassa) on sairaan utelias. Mutta nokkelan juonikkaalla tavalla. Tämä otus syynää kaikki paikat mihin pienenpuoleinen kissa mahtuu ja ylettyy. Kellokissa änkee usein kuistille, tuntuu erityisen hyvin viihtyvän allekirjoittaneen sikarituolissa. Usein se vaanii ulko-oven takana, kuin taloon pääsyä kytäten. Ei ole sentään vielä sisälle lämpsinyt, niin kuin takavuosina eräskin täysin vieras kisu, joka hipsi muina miehinä makuuhuoneeseen ja asettui kotoisasti nukkumaan sängylle. Tietenkin allergisen puolelle. Kantamalla piti poistaa mökistä. Mistä kissa närkästyi siinä määrin, että kierteli tunnin ympäri taloa. Kissapiiritys meni niin pitkälle, että oli pakko sulkea ovet sekä ikkunat, ettei ketku kissi pääse livahtamaan takaisin sisätiloihin.

Jos kissojen parhaimmisto, nämä uteliaan ovelat, keksisivät keinon millä välittää kokemuksensa toisilleen, kerätä tietoja ja jakaa dataa, niin ihmisen paikka luomakunnan kruununa olisi luultavasti uhattuna. Kissojen maailmanvalloituksen esteenä on käytännössä enää catnetin keksiminen. Jos näet oman kattisi chattailemassa tiedät, että lopun ajat ovat alkaneet...

 

Tekijä:
Tagit:

Miettinen

  • Miettinen (Kuva: )

    Takana 25 vuotta puhumista radiossa, Hilse & muita alan lehtiä sekä 200 julkaistua levyä. Edessä TV ja roskakulttuurin sekakäyttäjän uteliaisuus rokkia, sikaria, liikkuvaa kuvaa ja kirjoja kohtaan.