Loirin levy herkisti vanhan musiikkimiehen

Loirin levy herkisti vanhan musiikkimiehen

Ajankohtaista - Ma 7.9.2009, klo 16.23 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

643
tykkää tästä

Vesa-Matti Loiri: Hyvää puutaVesa-Matti Loiri: Hyvää puutaVesa-Matti Loiri, 64, teki elämänsä levyn? - näin otsikoi kirjoituksensa YLEn kehityspäällikkö, pitkän linjan musiikkivaikuttaja Jukka Haarma.

Haarma arvioi blogissaan Loirin 16.9.2009 ilmestyvää ”Hyvää puuta” –albumia mm. seuraavasti: ”Trilogian kohdalla Loiri lauloi (tarkoituksellisesti, tämän tiedän) ikään kuin yhdellä äänellä. Ja tuo ääni oli mahdollisimman karhea. Pitkässä kuuntelussa rasittavuuteen asti. Tällä levyllä Loiri laulaa, väittäisin, sävykkäämmin kuin ehkä koskaan. Äänessä ja tulkinnassa on syvyyttä, herkkyyttä, teatterimaisuutta, huumoria.”

Haarman mielestä sävellykset ja niiden tarinat kuulostavat joissain kohdin vähän liikaakin tilaustyöltä (esim. lopetusraita ’Uskon’), mutta pääasiassa nämä kuulostavat Vesa-Matti Loirin omilta lauluilta.

Blogi-kirjoituksensa lopuksi Haarma toteaa, että ’Hyvää puuta’ on monella mittapuulla suuri suomalainen levy. Sellainen, joka varmaan oli tuolla jossain odottamassa tämän tekijäporukan ajatuksissa ja joka nyt on toteutunut kauneimmalla mahdollisella tavalla.

Lue koko blogimerkintä

Lisää artisteista:Vesa-Matti Loiri

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä