Erin: Ilman yleisön reaktiota millään ei olisi merkitystä

Erin: Ilman yleisön reaktiota millään ei olisi merkitystä

Ajankohtaista - To 15.12.2011, klo 14.24 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1323952761524

178
tykkää tästä

Erinin vuosi on ollut menestyksekäs. Ensimmäinen soololevy Hunningolla sai hyvän vastaanoton, sinkut ovat soineet radiossa ja artisti on ehdolla viidessä kategoriassa Emma-gaalassa. Tunnustukset lämmittävät Erinin mieltä. ”Ihmiset on peukku pystyssä, et hyvä meininki. Totta kai se tuntuu tosi hyvältä.”

Tärkein palaute Erinin mukaan tulee keikoilta. ”Miten vaikka ihmiset laulavat biisejä mukana, tai kun näkee, miten joku on tuonut oman tarinansa biisiin mukaan ja se on tärkeä kappale hänelle, se on ihan ylivoimaista, ei sen parempaa palautetta voi ollakaan. Ilman yleisön aitoa reaktiota millään ei olisi mitään merkitystä.”

Toisen levyn biisit muhivat jo päässä

Biisintekijänä Erin innostuu kappaleiden alkusysäyksistä. ”Kun tulee idea, mikä jonkun biisin juttu ois, miten sitä lähdetään toteuttamaan. Se on musta ihan mahtava fiilis, kun keksii sen. Se jatkotyö ei oo niin mahtavaa, se on raakaa duunii”, hän kertoo.

Erinillä on jo joitakin ideoita uusia kappaleita varten. Hän alkaa työstää toisen levyn biisejä todenteolla, kunhan kiire hellittää. ”Mä oon lähdössä melkein koko tammikuuksi Irlantiin ja rauhassa sitten yritän niitä saada jotenkin kasaan ja sitten pitäis keksiä hirveesti lisää”, hän toteaa.

Erin arvelee, että toinen levy jatkaa pitkälti ensimmäisen viitoittamalla tiellä. ”Ei oo sellainen fiilis, että tarvitsisi etsiskellä jotain linjaa. Tehdään samaa, mutta toki joitakin uusia juttujakin tulee. Itsevarmuutta on tullut, joten ehkä ääripäitä korostetaan. Katsotaan.”

Oma juttu löytyy parhaiten itse tekemällä

Näillä näkymin toinen levy tulee koostumaan Erinin omista biiseistä. Hän ei kuitenkaan kavahda toisten laulujenkaan laulamista. ”Jos joku biisi tulee vastaan, joka tuntuu tosi omalta, jota on helppo laulaa ja se koskettaa, niin miksi ei. Mut kyllä mä uskon, että itse tekemänä se oma juttu löytyy parhaiten.”

Alkuvuonna 2012 Erin on mukana Mikaelin naiset –ohjelmassa, jossa hän laulaa itselleen tärkeän kappaleen Mikael Konttisen säestyksellä. Lainakappaletta valittaessa Erinille on tärkeää, että hänellä on jotakin annettavaa tulkintaan. ”On tärkeää, että mulla on joku oma näkökulma biisiin ja kun mä laulan sitä, mulla on sellainen fiilis, että mä oon oikea ihminen laulamaan kappaletta.”

Lisää artisteista:Erin Anttila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä