Juha Tapio: Jokainen levy on kuin työpaikkahaastattelu

Juha Tapio: Jokainen levy on kuin työpaikkahaastattelu

Ajankohtaista - Pe 9.12.2011, klo 13.02

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1323417671259

207
tykkää tästä

Juha Tapio on yksi Suomen menestyneimpiä laulaja-lauluntekijöitä. Artisti itse ei uskalla spekuloida, miksi kansa rakastaa hänen musiikkiaan. ”Ei tuommoista voi alkaa arvioida eikä sitä saa ajatella, koska sittenhän siitä keksis reseptin, jota rupeaisi noudattamaan ja toistamaan. Se on varmaan varmin tie tuhoon”, Juha Tapio sanoo.

Tuhoa ei ole näköpiirissä, sillä syksyllä ilmestynyt levy ylitti kahdessa päivässä platinamyyntirajan ja takana on loppuunmyyty konserttikiertue. Vaikka menestystä on tullut jo aiemminkin, Juha Tapio edelleen jännittää uuden musiikin kanssa esiintuloa. ”Joka kerta, kun oon tehnyt levyn, on se pelko, että mitä jos tästä ei tykätäkään ja tuntuu siltä, kuin olisi uudelleen työpaikkahaastattelussa. Ja sitten kun lähtee kiertämään, jännittää se, tuleeko ihmiset kuunteleen näitä uusiakin lauluja. Joka kerta se oma tilansa pitää ottaa uudestaan.”

Menestyksen hyväksyminenkin on vienyt aikansa. ”Kun ensimmäisen kerran konsertti myytiin loppuun joitakin vuosia sitten, se aiheutti käsittämättömän kauhun tunteen. Mietin, tietävätkö ihmiset, mihin he ovat tulossa. Mitä ihmettä ne odottaa, mähän meen vaan tuonne ja laulan näitä mun lauluja, että nehän pettyy. Nyt kokemuksen ja hyväksynnän ja kaiken myötä ilmassa on ollut tosi positiivinen energia, on ollut helppoa mennä lavalle”, Juha Tapio kertoo.

Hyvä voittaa

Juha Tapio teki nuorena gospel-musiikkia. Laulujen kautta pystyi sanomaan asioita, mistä oli muuten vaikeaa puhua. ”Siksi oikeestaan musta tuli lauluntekijä, se on edelleenkin kanava semmoisille asioille, joita ei kehtaa muuten sanoa.”

Juha Tapio on hyvin rehellinen kappaleissaan ja ne koskettavat ihmisiä. Hänelle avaudutaan keikoilla myös hyvin henkilökohtaisista asioista. Juha Tapion tuoreimman levyn nimi on ”Hyvä voittaa” ja siihen artisti itsekin uskoo. ”Mietin, miten miten mulla on pokkaa nimetä nykyaikana levy tuollaisella nimellä, mutta mä oon saanut siihen vahvistuksen kaikesta siitä, mitä ihmiset on sanoneet ja minkälaista palautetta ne on antaneet. Jos ihmiset noin kauniisti ja vilpittömästi tulee juttelemaan, niin ehkä tässä vielä rohkaistuu tekemään lauluja jatkossakin”, hän toteaa.

Juha Tapio oli Aamu-tv:n vieraana 9.12.2011.

Lisää artisteista:Juha Tapio

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (17)

Ensi kesänä pääsee Noitukkakin "Kipinöimään" Jutajaisten JuhlaHumuun. Harmistus vaan, kun RNO:n solistina ei nähdä erästä tummaa, komeaa ja hurmaavaa KiharaPäätä. Elisa minne olet kadonnut!?

Anonyymi Ma 26.3.2012, klo 18.13

...korjaanpa edelliseen: pitää olla puhutteli, eikä puhutti. Terv. KT

Anonyymi Su 8.1.2012, klo 21.38

Kun Juha Tapio vierailee Yö-yhtyeen 30-v.konsertissa, niin tunnelmat on korkeimmmillaan näin vain telkustakin nautittuna. Ohikiitävää yhteistulkintana oli sykähdyttävä. Sielunhoitoa parhaimmillaan!!!

Kauan eläköön Suomi-rokin hemmot ja musiikki, joka taas kerran kosketti, pysäytti ja puhutti!

Näin vain ohikiitävästi kiittää KT

Anonyymi Su 8.1.2012, klo 21.30

Juu, Ylistarosta on kotoisin, jotenka enää ei voida tyytyä yleistyksiin eli sanoa, että pohojalaasista miehistä ei löydy tunnetta ja herkkyyttä. Ei tarvii uhota viimeisen päälle, kun jo huomataan muutenkin!

Jarppi-jäykkiskin jo tanssahteli melko sulavasti TTK:ssa eli vanhat maakuntavitsit tekevät pikku hiljaa kuolemaa!;) Terv. KT

Anonyymi La 7.1.2012, klo 18.59

Siis Juha Tapiokin lähtöisin Pohojammaan poikii,sieltä niitä huippuja löytyy ;)

Anonyymi La 7.1.2012, klo 16.58

Kulahus ja kippis vaan! Vai jäikö meille enhän mithän, kun tuo KT:n kehveli ehti Pohojammmaan kautta!? No, innokkaasti kuulolla ollaan… katsotaan, mitä luoja suo ja vuosi tuo. Harmi vaan, kun Juhan LisäKipinät ei ylety tänne Lappiin. KaukaMetsä on aika kaukana. Ötyjä! LN

Anonyymi Ke 4.1.2012, klo 22.09

Kippis, Kulaus Ja Kiitos Ystäväiseni KT ja LapinNoitukka! Kyllä, Sitkein Sydämin Kipinöidään, Amputellaan, Hessutellaan jne.. taas tämäkin vuosi, toivottavasti luoja niin suo. Kaikki kivat, taitavat ja hurmaavat artistit käyp mulle ja tiedän, että teillekin kamut. Ollaan kuulolla! Hyvää Uutta vuotta toivottelee Elisa

Anonyymi Ti 3.1.2012, klo 23.12

Kiitos LN kipinöistä, niin entisistä kuin tulevistakin! Ja Elisalle myös tietenkin paljon hyviä kipinöitä ensi vuonnakin Juha Tapion ja muittenkin upeitten artistien seurassa!

Kaikille Satumaa-kommeljanttareille innokasta fanitusvuotta 2012! Kippis ja kulaus Pohojammmaan kautta...KT

Anonyymi Pe 30.12.2011, klo 21.40

Hyvää, Onnellista ja "Kipinöivää" Uutta Vuotta 2012 myös Teille Ystäväni KT ja Elisa!! t. L.N.

Anonyymi Pe 30.12.2011, klo 21.26

Onnea tulevaan vuoteen Juha! Olet kerrassaan valloittava persoona, niin musiikillisesti kuin muutoinkin. Kiitos "Seitsemännestä taivaasta". Kiitos myös Oulun "Kipinöistä", jossa sain olla mukana. Mahtavaa! t.Elisa

Anonyymi Ke 28.12.2011, klo 20.53

Sitkein Sydämin porskutellaan. Kiitos Juha osallistumisesta 7. taivas –ohjelmaan, oli ihana haastattelu. Onnellista ja Musiikintäyteistä Uutta Vuotta Juhalle! –LN-

Anonyymi Ma 26.12.2011, klo 22.31

Olipa ihana haastattelu illalla Seitsemäs taivas -ohjelmassa. Kenelläkään ei ole noin levollisia ja luotettavia kasvoja kuin Juha Tapiolla. Ihailen paitsi hänen sanoitus- ja musisointitaitojaan, hyvää ulosantia puheissa, myös tuota sydämellisyyttä, tunteikkuutta, rehellisyyttä ja todellista karismaa. Upea Tapaus!!!

Sitkeyttä sydämiin kaikille toivoo KT

Anonyymi Su 25.12.2011, klo 23.59

Juhan levyt eivät heti ”kulu puhki”, vaan niistä ammentaa aina jotain uutta useammillakin kuuntelukerroilla. Samoin Tuure Kilpeläisen levyt ovat oikea ”aarrearkku”. Juhalle kuin myös Tuurelle Rauhallista Joulua!

Raija Ke 21.12.2011, klo 23.29

Juhan laulujen sanoitukset ovat aivan loistavia! Olen kuunnellut paljon hänen uusinta levyään, kappaleista löytyy aina vaan lisää sävyjä uusilla kuuntelukerroilla - KIITOS!!

Anonyymi Ma 19.12.2011, klo 07.41

Oikein olet aistinut KT. Olen käynyt muutamissa Juhan konserteissa ja keikoilla. Kyllä on upea laulaja ja karismaattinen myös. -LN-

Anonyymi Ke 14.12.2011, klo 22.42

Samaa mieltä LN:n kanssa!

Upea ja harvinaisen karismaattinen Juha Tapio täyttää olemuksellaan, äänellään ja etenkin lyriikoillaan suuremmankin salin. Näin olen aistinut, vaikka en ole vielä livenä nähnytkään. Itkettävän koskettavia, elämänmakuisia lauluja ja tulkintoja. Sitä on Juha Tapio! Terv. KT

Anonyymi Ma 12.12.2011, klo 20.57

Kiitos kauniista ja koskettavista lauluista Juha! –LN-

Anonyymi Pe 9.12.2011, klo 23.25

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä