Laura Närhi: Seuraava aluevaltaus on toinen soololevy

Laura Närhi: Seuraava aluevaltaus on toinen soololevy

Ajankohtaista - Pe 2.12.2011, klo 13.11 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1322827564123

170
tykkää tästä

Laura Närhi pitää itseään onnekkaana, sillä hän on päässyt tekemään musiikkia monessa eri muodossa. Syyskuussa loppui vuoden kestänyt soolokiertue, jonka aikana hän teki lähes sata keikkaa. Syksyllä julkaistiin Kemopetrolin viides albumi ja Laura kiersi Suomea myös bändin solistina. Nyt vuorossa on joulukonserttikiertue UMO Jazz Orchestran kanssa.

Laura nauttii siitä, että pääsee testailemaan monenlaisia juttuja muusikkona. Kemopetrolissa on vahva indie-pohja, mutta välillä biisit lähestyvät jopa progeilua. Joulukonserteissa Laurasta nähdään rauhallisempi puoli, kun hän laulaa hartaita joululauluja jazzsovituksin höystettyinä. Sooloartistina hän puolestaan aukaisee sieluaan muun muassa tekstittämällä kappaleitaan itse.

Kiireinen tekeminen vaatii kuitenkin veronsa. Pitkän soolokiertueensa loppupuolella Laura Närhi koki, ettei uusia ajatuksia irtoa. ”Siinä vaiheessa vähän ehkä pelästyin, että oliko tämä tässä, vain yksi levy ja mulla ei liiku päässä yhtään mitään. Mut sitten kun olin ollut kuukauden pois keikoilta ja tehnyt vähän Kemohommia, niin aivoista alkoi löytyä tilaa. Vähitellen alkaa heräillä jotain ajatuksia ja pieniä tekstipätkiä tai tunnelmapätkiä”, hän kertoo.

Suoria sanavalintoja

Laura aikoo aloittaa biisinteon tulevalle soololevylleen oikein kunnolla kuitenkin vasta ensi vuonna. Joulukonsertit pitävät laulajan kiireisenä loppuvuoden ja tammikuussa hän aikoo viettää kuukauden mittaisen loman, jonne edes kynä ja vihko ei lähde mukaan. Täysin uudenlaisia sivuprojekteja ei ole ainakaan nyt tiedossa. ”Seuraava aluevaltaus on toinen soololevy. Ei sekään tule mikään helppo nakki olemaan. Mä toivon, ettei se kuitenkaan vie kolmea vuotta, niin kuin ensimmäinen.”

Laura myöntää, että esikoisalbumin teossa oli  mukana paljon etsimistä, harjoittelua ja kokeilemista. Nyt esimerkiksi oma sanoitustyyli on jo löytynyt, jolloin toisen levyn tekeminen saattaa olla helpompaa. ”Mun kynästä toimii parhaiten vakavammat, tunteelliset ja ehkä vähän surullisetkin, mutta rehelliset sanoitukset. Mä alkuvaiheessa yritin semmoista kielikuvallista maailmaa, mutta huomasin, että se ei toimi. Se ei kosketa minua tai kuulijoita läheskään niin paljon, kuin semmoinen, missä sanotaan oikeasti asioita oikeilla nimillä”, Laura Närhi sanoo.

Lisää artisteista:Laura Närhi

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä