Ääni on Club For Fiven ainoa instrumentti

Ääni on Club For Fiven ainoa instrumentti

Ajankohtaista - To 1.12.2011, klo 14.20 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1322743391624

176
tykkää tästä

Lauluyhtye Club For Five on venyttänyt jo reilun kymmenen vuoden ajan mielikuvia siitä, mihin ihmisääni voi taipua. Yhtye ei tarvitse soittimia, sillä omasta takaa löytyvästä instrumentista irtoaa esimerkiksi sähkökitaran, basson ja rumpujen soundit. Yhtyeen perustajajäsen Tuukka Haapaniemi naurahtaa, että lauluyhtyeen kanssa kiertäessä roudaaminenkin on helppoa.

Club For Five on osoittanut, että erikoisempikin yhtye voi pärjätä Suomen muusiikkimarkkinoilla. Uusin levy ”Ihmiset” myi kultaa vain muutamassa viikossa. Lisäksi keikkoja riittää. ”Suomi on laulujen maa ja laulajien maa ja myös kuoromusiikki on laajasti levinnyt, niin ehkä instrumentti ei ole niin vieras ja sitä on helppo kuunnella. Siihen on myös tietyllä tapaa helppo samaistua, koska kaikilla on ääni, jota voi käyttää ja äänellä pääsee aika lähelle. Ehkä se (suosio) perustuu tähän, että musiikki kuulostaa tosi rehelliseltä”, Haapaniemi arvelee.

Laulu ei ole genrerajoittunutta

Ihmiset luulevat jatkuvasti, että Club For Five käyttää soittimia levyillään. Kaikki äänet ovat kuitenkin peräisin viidestä solistista. ”Jos se musiikki miellyttää, ei sillä tekotavalla tietyllä tavalla ole mitään väliä. Ehkä se on eri vau-efekti, että tää on vaan laulettu, kuinka se tehdään. Mutta jos se ois huonoa musiikkia, ei sillä olisi käyttöä”, Tuukka Haapaniemi pohtii.

Club For Five tekee a cappella -versioita esimerkiksi tunnetuista rock- ja popbiiseistä. Lauluyhtyeellä on myös omia sävellyksiä. Kappalevalinnoissa ei mietitä juurikaan genrerajoja, sillä versiointi tekee biiseistä Club For Fiven näköisiä.  ”Se on laulettua musiikkia. Lauluäänellä voi tehdä mitä tahansa klassisesta ja kansanmusiikista vaikka hevimetalliin ja ties mihin rääkymiseen asti, niin sinänsä se ei ole niin genrerajoittunutta, vaan siinä päästään hyppimään ja pomppimaan erilaisissa tunnelmissa ja tiloissa. Mikä niitä yhdistää, on vaan se ääni”, Haapaniemi huomauttaa.

Tällä hetkellä Club For Five on joulukonserttikiertueella. Keväällä keikkailu jatkuu uuden levyn biisien kanssa. ”Maaliskuussa alkaa uuden levyn kiertue, kesällä on festarikeikkoja ja sitten on taas joulu ja sitten tehdään uutta levyä. Näin se artistin vuosi pyörähtää hirvittävän nopeasti. Sen vaan lapsista huomaa, kuinka vanhaksi itse tulee”, Tuukka Haapaniemi toteaa.

Lisää artisteista:Club For Five

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Mutta Fork on kyllä parempi

Kalle La 3.12.2011, klo 15.10

Seuraavaksi mukaan ääniin viulut, piano, trumpetti, yms...koko orkesterin ääniä lisää. Siinä sitä on haastetta! Hieno porukka on tämä CFF!

wille Pe 2.12.2011, klo 15.48

Seuraavaksi mukaan ääniin viulut, piano, trumpetti, yms...koko orkesterin ääniä lisää. Siinä sitä on haastetta! Hieno porukka on tämä CFF!

wille Pe 2.12.2011, klo 15.48

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä