Anna Eriksson vaihtoi kielen englantiin

Anna Eriksson vaihtoi kielen englantiin

Ajankohtaista - Ma 1.2.2010, klo 13.24 - Toimittaja: Heikki Hilamaa

555
tykkää tästä

Helmikuun lopulla ilmestyy Anna Erikssonin uusin albumi Garden of Love, jonka kaikista sävellyksistä ja sanoituksista vastaa Anna itse. Levy on hänen uransa ensimmäinen englanninkielinen levy.

- Uusiutuminen ja itsensä haastaminen on tärkeää. En halua tehdä samaa levyä toista kertaa, toteaa Anna Arto Nybergille.

Kielenvaihto oli luontevaa, sillä Anna kävi englanninkielistä koulua nuorena. Isän työn mukana matkustanut perhe ehti asua muun muassa Saudi-Arabiassa ja Intiassa.

- Tansaniassa kävimme veljeni kanssa brittiläistyylistä sisäoppilaitosta. Se oli vaativaa kielellisesti. Siellä oppi ajattelemaan englanniksi ja sitä kautta kieli näyttäytyy nyt tässä taiteellisessa työssä.

Annan kaikki levyt ovat tähän asti olleet suomenkielisiä, mutta hän aloitti uransa laulamalla englanniksi. Annan läpimurto tapahtui tv-ohjelman kautta vuonna 1996. Alkukarsinnoissa hän esiintyi raumalaisen bändin solistina ja esitti James Brownin kappaleen ”I Got You (I Feel Good).”

Garden of Loven suhteen Anna on realistinen. Tavoitteena on, että levy julkaistaisiin myös muissa pohjoismaissa. Annan mukaan Suomessa tehdään maailmanluokan musiikkia, eikä sitä ei tarvitse missään hävetä.

-Ei tarvitse lähteä Ruotsiin piipertämään, naurahtaa Anna lopuksi.

 

Katso koko Arto Nybergin haastattalu Yle Areenassa

Lisää artisteista:Anna Eriksson

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä