Pate Mustajärvi aloitti konserttikiertueen

Pate Mustajärvi aloitti konserttikiertueen

Ajankohtaista - Ma 15.3.2010, klo 16.46

Pate MustajärviPate Mustajärvi

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

709
tykkää tästä

Patella on kevättä rinnassa. Perjantaina 12.3.2010 alkoi yhdeksän keikan mittainen konserttikiertue Kuopiosta. ”Jännittää niin perkeleesti”, toteaa Pate hetkeä ennen ensimmäistä konserttia.

Konserttisalikiertue on Paten uran ensimmäinen ja tilanne on ymmärrettävästi toisenlainen kuin esim. Popedan klubikeikoilla.

Juice Leskisellä on ollut suuri vaikutus Ikurin tiikerin uraan. Ilman Juicea Pate Mustajärvestä ei välttämättä olisi tullut sellaista muusikkoa millaisena hänet nykyään tunnetaan. Konserttikiertueen biisilistallakin Juice on vahvasti läsnä.

Muusikon ammattia Pate Mustajärvi on opetellut 40 vuotta ja välillä kantapään kautta. ”Vaikeinta on ollut opetella jättämään esiintyjän rooli lavalle, - olla hukkaamatta itseään. Jokainen, joka alalle jää menee varmasti läpi kusipää-rokkitähtivaiheen ja niin tein minäkin. Nykyään osaan miettiä mitä teen tai mitä haluan. Ja tajuan sen, että ihan kaikkea minäkään en voi saada.”

Konserttikiertueelle valmistautumista Pate luonnehtii kohtalaisen rankaksi. Siitä huolimatta hän on siinä sivussa levyttänyt platallisen Johnny Cashin musiikkia suomeksi. Kantrissa Patea kiehtoo tietynlainen naivi tyhmyys. Levyn käännökset ovat hetkittäin ”hykerryttävän typeriä”. Cashin musiikki on kuitenkin kiehtonut Mustajärveä jo pitkään. ”Mä en voinut tehdä -70-80-luvuilla kantria, koska se on vanhojen äijien musiikkia. Nyt mä voin tehdä sitä, koska olen jo itsekin vanha äijä.”

Pelkkään sooloiluun Pate ei tyydy. Popedaltakin on tulossa uutta materiaalia kevään korvalla. ”Festareilla taas tavataan!” sanoo Pate.

Radio Savon Anna Kumpulainen haastattelee.

Lisää artisteista:Pate Mustajärvi

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä