Äänestä kaikkien aikojen kotimainen rock-klassikko

Äänestä kaikkien aikojen kotimainen rock-klassikko

Ajankohtaista - To 2.9.2010, klo 15.06 - Toimittaja: Airi Saastamoinen

Rock-SuomiRock-Suomi

446
tykkää tästä

Mikä kappale on jättänyt syvimmät jäljet ja parhaiten kiteyttänyt suomalaisen rockin perimmäisen olemuksen? Rock-Suomi etsii syksyn aikana kaikkien aikojen kotimaista rock-levytystä. Yleisö voi äänestää Rock-Suomi-raadin nimeämiä ehdokkaita tai ehdottaa omaa suosikkiasi listan ulkopuolelta. Näistä poimitaan syyskuun aikana 20 eniten ääniä saanutta mukaan listalle. Lopullisten finalistien joukko selviää lokakuun alussa.  Äänestysaika ja kisa jatkuvat vuoden loppuun.

Ehdokaslista ja äänestys Radio Suomen netissä. Kaikkien aikojen kotimaista rock-klassikkoa voi äänestää myös sähköpostilla: yle.rocksuomi@yle.fi.

Ehdokkaita kuullaan Radio Suomen Rock-Suomi-lähetyksessä sunnuntaisin klo 16 jälkeen 5.9. alkaen.  

Suomalaisen rockin helmet näkyvät ja kuuluvat Ylen kanavilla

Suomalainen rock ja tarinat unelmista musiikin takana nousevat syksyllä pintaan, kun Rock-Suomi näkyy ja kuuluu useilla Ylen kanavilla. Radio Suomen Rock-Suomi-lähetysten lisäksi Ylen Elävän arkiston Rock-Suomi-sivut tarjoavat kotimaisia rockhelmiä eri vuosikymmeniltä. Elävä arkisto seuraa myös tiiviisti 1. marraskuuta YLE Teemalla alkavaa Rock-Suomi-sarjaa, joka kertoo kymmenen tarinaa unelmista, kasvukivuista ja suomalaisesta rockista.

Avaran pohjoisen taivaan alle mahtuu monenlaista ääntä ja ääntelijää progelegendoista punkkapinallisiin, räppäreistä lauluntekijöihin ja metallipäistä poptähtiin. Teeman Rock-Suomi-sarja on 10-osainen dokumenttisarja suomalaisen rockin ihmeellisistä vaiheista. Sarja luotaa kattavasti suomalaisen rockin tarinoiden kautta suomalaisen yhteiskunnan lähihistoriaa sekä päästää ääneen myös tämän ajan tekijöitä.

Rock-Suomen lisäksi rock soi joka arki-ilta YleX:n X-Ryhmässä, joka pöyhii esiin kotimaiset tuoreet nimet ja parhaat palat maailmalta klo 18–20. Teeman maanantai-illoissa nähdään ennen Rock-Suomi-sarjaa Peter von Baghin vuonna 1983 ohjaama ”Lähikuvassa”. Klassikkopotreteissa piirretään muotokuvaa muun muassa Remu Aaltosesta, Juice Leskisestä ja Martti Syrjästä. Henkilökuvan jälkeen esitetään konserttitaltionti.

Rock-Suomi Elävässä arkistossa

Rock-Suomi blogi

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä