Kersantti Karoliina meinasi olla liian raju Paten laulettavaksi

Kersantti Karoliina meinasi olla liian raju Paten laulettavaksi

Ajankohtaista - Ti 5.10.2010, klo 10.51

Pate Mustajärvi ja Mika SundqvistPate Mustajärvi ja Mika Sundqvist

388
tykkää tästä

Elettiin 1990-luvun taitetta ja Mika Sundqvist oli Popedan levytuottaja ja äänittäjä. Työn alla oli albumi Svoboda. Nauhalle oli jo saatu mm. sellaiset helmet kuin ”Punaista ja makeaa” sekä ”Mää ja Tapparan mies”. Hyviä kipaleita oli kuitenkin vielä käyttämättä. Sundqvistia innosti erityisesti  Costello Hautamäen sävellys, jonka hän lauloi demolla uruguayn-englanti-tyyppisellä mongerruksella. Sundqvist oli sitä mieltä, että biisi oli täydellinen pop-ralli, mutta sanat puuttuivat.  Patella oli takki tyhjä ja Sundqvist päätti vääntää pikapikaa kipaleeseen sanat.

Iltauutisissa haastateltiin puolustusministeri Elisabeth Rehniä naisten tulemisesta YK-joukkoihin. Sundqvist vaikuttui uutiskuvituksena olleesta univormuun puettusta mallinukesta. Ilmestys oli niin hurmaava, että tekstin idea lähti liikkeelle siitä.

Kun Mika Sundqvist toi Kersantti Karoliinan tekstin seuraavan aamun studiosessioon, Pate oli varsin epäluuloinen varsinkin pitsin nypäläyksen ja vaippojen vaihtamisen suhteen. paten oli myös hyvin vaikea kuvitella, että joku nainen saisi pelkällä äänellään kivekset kutistumaan. Sundqvist kuitenkin puhui Paten ympäri, ja yksi Popedan suosituimmista hiteistä näki päivän valon.

Kuuntele haastattelu

Lisää artisteista:Pate MustajärviPopeda

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Kersantti Karoliina on yksi Popedan parhaimmista kappaleista!

Louhi Su 10.10.2010, klo 13.12

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä