Surunmaa soittaa sad-musiikkia Tornionjokilaaksosta

Surunmaa soittaa sad-musiikkia Tornionjokilaaksosta

Ajankohtaista - Ke 6.10.2010, klo 12.38

SurunmaaSurunmaa

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

336
tykkää tästä

Surunmaa on tornionjokilaaksolainen yhtye, jonka musiikissa soi vanha suomalainen iskelmä, kantri-blues ja folk. Esikuvina ovat olleet mm. Olavi Virta ja Topi Sorsakoski. Yhtyeen soittajat tulevat rajan molemmilta puolilta. Yhtyeen puhemies Viktor Fors Mäntyranta kertoo, että Surunmaan musiikki on otettu Suomen puolella vastaan innostuneesti, ruotsalaisten makuun musiikki on liian murheellista. ”Ruotsissa on todella hankalaa soittaa tällaista musiikkia, he haluaisivat väliin iloisempaa ja rytmikkäämpää.”

Yhtye on julkaissut yhden albumin. Levyllä laulukielenä on pääosin englanti, mutta suunnitelmissa on tehdä kappaleita lisää myös meän kielellä. Surunmaa vieraili syyskuun lopulla Radio Perämeren lähetyksessä. Jari Vesan haastattelussa Viktor Fors Mäntyranta kertoo mistä yhtyeen sad-musiikki ammentaa voimansa.

Lisää artisteista:Surunmaa

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (10)

Olis ihan komeeta kuulla Surunmaata Suomenki(kin) radioissa, ja miksei nähdä myös telkkarissa. Siinä on hienoa potkua Suomen ja Ruottin rajan molemmilta puolilta!

ylirajan To 21.10.2010, klo 15.16

Excellent, Surunmaa. Hanging On soikoon! Hyvää klubimusaa teillä On. Tangoa, bluesia, folkia ja muuta, genreihin kuulumatontakin. Siitä estraplussat.

blues45 Ti 12.10.2010, klo 08.41

Eikös tämä Viktor ole tekemässä myös dokumenttia Eeron hiihtourasta ! Hieno homma !

Anonyymi Ma 11.10.2010, klo 14.25

Kertakaikkiaan erilainen, mainio bändi livenä! Se tekee musaa, jossa ruottalaiset ja suomalaiset osoittavat musiikin rajat ylittävän vetovoiman. Viktor Fors Mäntyranta on mestarishiihtäjä Eero Mäntyrannan sukulaispoika. Ja hän taitaa asua Göteborgin-vuosiensa jälkeen Suomessa (?). Olis kiva kuulla bändin kappaleita myös Suomen radioista. Surunmaan debuuttialbumi on Nine Songs from The Valley. Muun muassa karunkaunis "Sad & Simple Lovesong" on listakamaa, veikkaanpa niin...saa nähä.

blues34 Ma 11.10.2010, klo 08.12

Aivan mahtavaa!

Anonyymi Su 10.10.2010, klo 19.12

...no keikkaileepa tuo Surunmaa lähipäivinä ja -aikoina myös Karjaalla, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa(kin). Taitaa olla tämä tornionjokilaaksolaisgöteborgilainen Viktor Fors Mäntyrannan luotsaama musajoukkue verevimmillään juuri livenä, aidoissa klubiympyröissä. Siis juureva kansan bändi, ei sliipattu kikkailukööri. Mennääs kattomaan...

tangou To 7.10.2010, klo 14.44

Sattuipa tosi napakasti. Tänä iltana eli to 7.10. Surunmaa esiintyy Helsingissä ravintola Lepakkomiehessä (Sörnäisten metroaseman kupeessa, Helsinginkatu 1). Siellä kuullaan, miten Surunmaa "toimii" ja soi livenä. Muilta Suomen-keikoilta on kuulunut pelkkää plussaa. Hanging On and Row Boat Row!

molliblues To 7.10.2010, klo 10.06

Surunmaan keikat tuplaantuvat suomalaisilla klubeilla, kun kansa kuulee Surunmaan kiehtovat kappaleet Sad & Simple Lovesong, Tell My Mom, Row Boat Row ja Cry Out. Niissä, ja muissakin tulkinnoissa, on pitkästä aikaa "sitä jotakin". Se jokin on: karhea aitous!
Menestystä ja potkua suomalaisruotsalaispajalalaisbändille! Olen kuulevinani tämän soittoporukan fiiliksissä sointuja kirjailija Mikael Niemen "Vittulanjängän" jengeistä. Ja samaan aikaan tuoretta, nykyhetken aitoa otetta!

Jotain särmää ON To 7.10.2010, klo 08.48

Tätä on jo odoteltu. Jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain siltä väliltä. Pientä rösöä ja säröä tutunoloisten soundien ja rytmien seassa. Veikkaan Surunmaalle aika lailla lisää keikkoja Suomessa, Ruotsissakin! Bändin ensimmäinen äänite on kiehtova kokemus...

iskelma07 To 7.10.2010, klo 08.32

Jättebra! Onnea ja menestystä Surunmaa!!

Anonyymi Ke 6.10.2010, klo 19.08

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä