Vexi Salmi : Nuoruus loppui kun Irwin kuoli

Vexi Salmi : Nuoruus loppui kun Irwin kuoli

Ajankohtaista - Ma 22.11.2010, klo 18.36

Irwin Goodman ja Vexi Salmi levyttävät studiossa Helsingissä laulua ja puheosuutta kappaleeseen "Pieni iltasatu" 1970Irwin Goodman ja Vexi Salmi levyttävät studiossa Helsingissä laulua ja puheosuutta kappaleeseen "Pieni iltasatu" 1970

Tälle sivulle liitetyn mediatiedoston esittäminen vaatii Adobe Flash Playerin.

373
tykkää tästä

Vexi Salmi ja Antti Hammarberg tutustuivat nuorina poikina turpaanvetämisen merkeissä. Siitä lähti ystävyys, joka jatkui työtoveruutena ja kesti tilapäisistä välirikoista huolimatta Irwinin kuolemaan saakka.

Vexi Salmi on mies Irwinin Goodmanin takana. Vexi kertoo, että kun Irwin rupesi opettelemaan kitaransoittoa, hänen oli pakko keksiä jotain tai hän jäisi yksin, kun musiikki vie häneltä kaverin.

Vexi kirjoitti tekstejä ja Irwin sävelsi. Vexi oli kuunnellut Dylania ja Donovania, ja keksi sanoa Irwinille, että nyt rupeet laulaan nenääs. Irwin ei pitänyt ehdotuksesta lainkaan ja epäili joutuvansa naurunalaiseksi. – No nauretaan sulle jo muutenkin, tuumasi Vexi, ja sai Irwinin suostuteltua omintakeiseen laulutyylin.

Ensimmäinen single ”En tiedä kuinka jouduin naimisiin” tehtiin omakustanteisesti. Vexi soitti Erik Lindströmille , pyysi yhden tunnin studioaikaa, basistin ja rumpalin. Nauha annettiin Lindströmille ilmaiseksi sillä ehdolla, että hän sen myös julkaisee.

Yleisradiossa ei Irwinin musiikista innostuttu, mutta kansa löysi Irwininsä singlejukeboxeista ja sitä myöden myös levymyynti lähti käyntiin.

Vexi Salmi oli Jake Nymanin vieraana Radio Suomen Lähikuvassa-ohjelmassa 18.11.2010. Haastattelussa muisteltiin Irwiniä, Vexin ja Irwinin yhteistyötä sekä tapahtumia ja sattumuksia parivaljakon yhteisten vuosien varrelta. Tässä kuultava haastattelu on ohjelman musiikiton versio.

Lisää artisteista:Irwin

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä