Niko Ahvonen ja Ville Leinonen laulavat letkeästi lemmestä

Niko Ahvonen ja Ville Leinonen laulavat letkeästi lemmestä

Ajankohtaista - Ma 21.3.2011, klo 16.36 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1300716809181

281
tykkää tästä

Tuottaja Petri Aarnio sai houkuteltua Niko Ahvosen ja Ville Leinosen tekemään kanssaan suomalaista rocksteadya. Miesten yhteistyön tuloksena suomalainen ja jamaikalainen iskelmäkulttuuri kohtaavat tuoreella 2 Leijonaa Rocksteady -levyllä, jossa suomalaiset ikivihreät iskelmät saavat taakseen letkeän biitin ja rocksteady-klassikot puolestaan suomalaiset sanoitukset.

Reggae-musiikki nojaa vahvasti sitä edeltäneeseen jamaikalaiseen rocksteadyyn. Vuosina 1966-68 kukoistaneessa rocksteadyssa laulut pursuilivat romantiikkaa, aivan kuten suomalaisessa iskelmässäkin. Unelma suomalaisesta rocksteady-albumista muhi tuottaja Petri Aarnion mielessä pitkään. ”Rocksteady on jamaikalaisen musiikin ydin. Sikäläisessä musiikissa mua viehättää se, että voi ottaa minkä tahansa biisin ja veistää sen omanlaisekseen”,  Aarnio perustelee.

Mukana suomalaisella rocksteady-levyllä ovat suomalaisen lemmentulkinnan ykköskaartiin kuuluvat laulajat Niko Ahvonen ja Ville Leinonen. Ahvonen tulkitsee levyllä vanhoja rocksteady-biisejä suomalaisina käännöksinä. ”Kaikki taipuu suomen kieleen hyvin, kunhan se vaan tehdään hyvin", Ahvonen sanoo.

Ville Leinonen puolestaan tulkitsee levyllä sellaisia iskelmän ikivihreitä kuten Sua lemmin kuin järjetön mä oisin ja Ranskalaiset korot uudenlaisina versioina. ”Mä syvään kumarran niitä alkuperäistulkintoja, eihän niitä voi ikinä ylittää. Mutta musiikki on musiikkia, kyllä vanhoja lauluja voi tehdä uusiksi aina", Leinonen painottaa.

Lisää artisteista:Ville Leinonen

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (1)

Ylläolevaan liittyen 2 Youtube -videota
• Ville Leinonen feat. Sami Saari: Ranskalaiset korot
http://www.youtube.com/watch?v=b0LT9EN_8ig

• Niko Ahvonen: Tri Lempi
http://www.youtube.com/watch?v=ZxwsbJyZwmk&feature=related

Anonyymi Pe 25.3.2011, klo 13.42

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä