Erin Anttila: Kappaleiden tunnelmasta olen tarkka

Erin Anttila: Kappaleiden tunnelmasta olen tarkka

Ajankohtaista - Ma 18.4.2011, klo 13.41

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1302869185130

286
tykkää tästä

Erin Anttila haluaa kertoa lauluissaan tarinoita, jotka kokee oikeiksi asioiksi, tunteiksi ja hetkiksi. Nylon Beatista tutuksi tulleen Erinin soololevy julkaistaan toukokuussa. Levyntekoprosessi poikkeaa aiemmista, sillä tällä kertaa Erin on kirjoittanut laulunsa itse.

Nylon Beatissa kappaleet annettiin valmiina, joten laulaja pääsi tuolloin vähemmällä. Kun Erin alkoi kirjoittaa biisejä soololevylleen, laulujen aiheet olivat alkuun hakusessa. ”En arvannut, että tää on näin työlästä. Esimerkiksi sanoitusten viimeistely on yllättävän pikkutarkkaa.”

Monissa kappaleissaan Erin laulaa muiden kokemuksista. Silta omaan elämään löytyy laulajan mukaan esimerkiksi fiiliksistä. ”Vanha nainen hunningolla” –kappale kertoo keski-ikäisen naisen intohimosta ja syrjähypystä. ”Elämässä voi ajautua tilanteeseen, jossa intohimo jää taustalle ja unohtuu. Sen löytäminen uudelleen on kaunis asia”, Erin sanoo.

Viimeinen sana levytettävien kappaleiden muodosta on Erinillä, näin albumista tulee hänen itsensä näköinen.  ”Tunnelmasta oon aika tarkka. Mut kun se on löytynyt, miksaajat voivat halutessaan ruuvailla jotain soundia niin paljon kuin haluavat.”

Kati Lahtinen jututti Eriniä Radio Suomessa.

Lisää artisteista:Erin Anttila

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (13)

Veikeä laulu ja sanat .Mikäs on ratsastaessa jos heppa jaksaa juosta!

Aavaratsu ! Ke 11.5.2011, klo 21.48

Minusta Vanha nainen hunnigolla on sanoitukseltaan varsin toiveita herättävä. Vaikka tuntuu, että naiseus on jo hukattu yhden miehen lakanoihin, niin silti se herää kun oikea herättelijä löytyy. Ratsastusreissun jälkeen laulun nainen palaa todellakin hoivaamaan omaa puolisoaan itsetunto kohentuneena voimaannuttava muisto ja kokemus mukanaan. Vanhojenkin naisten pitää saada ratsastaa!!!

25 vuotta saman miehen lakanoissa Su 24.4.2011, klo 12.52

Heipä hei, taantumuksen torvi tässä taas töristelee. Luetun ymmärtäminen ei taida olla suomalaisten vahvuus ainakaan näissä nettikestusteluissa. En toivonut, ettei laulua saisi koskaan soittaa missään. Toivoin vain, että tämän ja muidenKIN vahvoja tunteita herättävien viisujen soittamisessa käytettäisiin pientä harkintaa, koska toisin kuin Anssi T. väittää, ei todellakaan ole mahdollista aina valita, mitä kuuntelee. Radio kun on monessa julkisessa tilassa aina päällä, samoin monet vanhat ihmiset pitävät jatkuvasti radion auki. Tämän pikku otoksen (10 kommenttia tähän mennessä) perusteella vaikuttaa siltä, että suomalaisten mielestä on ihan ok pettää, jos ei sänkypuuhat suju. Minä nyt vain olen eri mieltä. Ja minulle kyseinen laulu on kylläkin kaunis, melodialtaan ärsyttävän tarttuva, mutta sanoitukseltaan ja tunnelmaltaan myös pohjattoman surullinen, lohduton ja näköalaton. Kiitos ja näkemiin.

Taantumuksen torvi Ke 20.4.2011, klo 11.02

Taas on suomen kansa puhunut. Ei tuossa mitään järisyttävää ole vain päinvastoin luulisi ihmisten samaistuvan noihin sanoihin. Kyllä näin on

Anonyymi Ti 19.4.2011, klo 22.14

Teksti on lähinnä tahattoman huvittava....

Anonyymi Ti 19.4.2011, klo 21.37

Todella ihana laulu ja hyvät sanat. Miksei vanhempi nainen voisi olla uskoton? Sitten hän taas palaa sinne miehensä luo. Eikä kukaan tästä kärsi. Tuli uusi ihana kokemus, joka antaa voimia taas eteenpäin. Ne valehtelvat jotka väittävät ettei tekisi mieli!

minäkin, vanha nainen Ti 19.4.2011, klo 19.07

Musiikissa on se hyvä puoli, että jokainen voi itse valita mitä kuuntelee. Jos ei miellytä, ei tarvitse kuunnella. Erilaisia mielipiteitä tietenkin saa esittää sisällöstä, mutta on eria asia kertoa mitä saisi soittaa ja mitä ei kuin mitä mieltä on jostain.

Antti T Ti 19.4.2011, klo 17.15

Minua ei tässä häiritse ikä, vaan uskottomuuden ylistys. Tässä lauletaan aviorikoksesta, ja anteeksi rajoittuneisuuteni, mutta en mitenkään saa käännettyä tätä asiaa positiiviseksi pikku päässäni.

Taantumuksen torvi Ti 19.4.2011, klo 16.54

Olipas hirveää...siis mikä tässä niin hirveää on? Ajatus keski-ikäisestä naisesta intohimon pyörteissä? Viimeinen tabu? Onhan se nyt sietämätön ajatus, että vanhemmallakin naisella kävis vielä flaksi. I wish!

Pyhät Sylvit Ti 19.4.2011, klo 15.16

Jestas mitä jeesustelua. Eihän nuo sanat poikkea mitenkään monesta muusta laulusta.

Hyvä Erin!

Pexi Ti 19.4.2011, klo 13.13

En olisi ikinä uskonut, että kannattaisin sensuuria, mutta nyt on pakko sanoa pari sanaa. Laulu on sävelmältään kaunis, mutta ne sanat, jotka voivat olla jonkun mielestä hienot, toisen mielestä vaikuttavat, jne. - joka tapauksessa ne ovat sellaiset sanat, joita ei tahtoisi joutua kuuntelemaan esimerkiksi bussissa tai päiväkahvilla mummon kanssa. Toivon nöyrästi, että te Ylen toimittajat harkitsisitte tarkoin, mihin aikaan ja missä ohjelmissa soitatte tämänlaisia vahvoja kappaleita.

Taantumuksen torvi Ti 19.4.2011, klo 09.30

Upea Erin! Persoonallinen ote suomalaisen musiikin tekemiseen; sinulla on aivan oman tyyppinen soundi. Ihanaa, että teet niin itsesilaista musaa huolimatta siitä, millainen musiikki menisi helpoiten läpi. Olet kehittynyt laulajana todella paljon vuosien saatossa, vaikka äänesi on alusta ollut persoonallinen ja kiinnittänyt huomion!

Upeaa! Ti 19.4.2011, klo 00.47

Toivottavasti äänesi on muuttunut sitten Nylon Beatin,hirveän kuulosta kun lauletaan "nenään" :(

Anonyymi Ma 18.4.2011, klo 20.21

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä