Juha Hostikka ja Sami Saari ovat osa Dallapén päättymätöntä tarinaa

Juha Hostikka ja Sami Saari ovat osa Dallapén päättymätöntä tarinaa

Ajankohtaista - To 12.5.2011, klo 13.55 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1305199832593

274
tykkää tästä

Dallapé-orkesterissa on soittanut ja laulanut aina Suomen eturivin artisteja. Puolitoista vuotta sitten legendaarinen orkesteri sai johtoonsa oopperalaulaja Juha Hostikan. Hostikka laulaa kokoonpanossa itsekin, mutta varsinaisena solistina toimii Sami Saari. Vuosi sitten uusi Dallapé julkaisi albumin ”Jälleen soittaa Dallapé” ja nyt orkesterilta on ilmestynyt toinen levy, ”Soittajan sussu”.

Hostikan johdolla Dallapé on palannut 1930-luvun tyyliin. Ohjelmistossa on musiikkia, joka sopii aikakauteen ja lisäksi soittajarivistö on laventunut. ”Orkesterin koko on asia, jonka näen tosi tärkeänä liittyen perinteen jatkamiseen. Lisäksi meidän pitää olla hyvä orkesteri ja palvella yleisöä. Nämä ovat asioita, joista ei voi eikä saa luopua”, Juha Hostikka sanoo.

Dallapén uudella levyllä ”Soittajan sussu” on mukana myös aiemmin levyttämätöntä materiaalia.  Esimerkiksi ensimmäinen single ”Iltayö” on edesmenneen säveltäjän Toivo Kärjen ennen julkaisematon kappale Vexi Salmen uudella tekstillä. ”Perinteen jatkamista ei ole pelkästään se, että levytetään jo levytettyjä kappaleita. Niissäkin kappaleissa, jotka Dallapé on levyttänyt aikaisemmin ja me levytetään nyt, on pikkaisen erilainen lähestyminen tai joku hauska jippo. Ehdottomasti teemme myös uusia kappaleita ja käytämme materiaalia, jota ei ole aiemmin esitetty eikä levytetty”, Juha Hostikka korostaa.

Sami Saaren Dallapé-ääni on ylärekisterivoittoinen

Sami Saarelle Dallapéhen liittyminen tuntui luontevalta. ”Mä tykkään musiikista, jossa on kulttuuri ja joku tarina takana. Oon laulanut soulia, bluesia ja rhythm and bluesia ja niissä on pitkä historia, aivan kuten Dallapéssakin, se kiinnosti.”

Sami Saari esiintyy Dallapéssa eri roolissa kuin soolona, laulajan äänikin muuttuu Dallapén solistina. ”Pestin saatuani aloin harjoitella vähän ylärekisterivoittoista ääntä ja kuinka sitä fraseerataan, kuinka sitä ääntä käytetään”, Saari kertoo.

Hostikan tavoin Saarelle on tärkeää perinteen jatkaminen. ”Meidän tehtävänämme on jatkaa tätä perintöä, joka on 86 vuotta vanha. Toivotaan, että ehkä seuraava sukupolvi ottaa tämän yhtä hyvin haltuun ja vie perinnettä eteenpäin. Mä näkisin, että Dallapén tarina on never ending”, Saari sanoo.

Lisää artisteista:DallapeSami Saari

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä