Baddingin Paratiisia kaivattiin Yölinnun levytettäväksi

Baddingin Paratiisia kaivattiin Yölinnun levytettäväksi

Ajankohtaista - Ma 13.6.2011, klo 13.55 - Toimittaja: Sari Törmikoski

YölintuYölintu

210
tykkää tästä

Yölintu on levyttänyt albumillisen Rauli "Badding" Somerjoen tunnetuksi tekemiä lauluja. Orkesteri halusi tehdä kappaleista omat versionsa, sillä ”hienot laulut eivät soittamalla kulu”. Satumaalaisilta kysyttiin, mikä Baddingin kappale olisi myös ollut kiva kuulla levyllä ja vastaajien kesken arvottiin pari tuoretta Yölinnun Badding-tribuuttilevyä.

Levyllä on sekä Baddingin isoja hittejä että vähemmän soitettuja kappaleita. Yölinnun mukaan Baddingin tuotannossa olisi ollut lukuisia levytettäväksi sopivia lauluja, tälle albumille niitä mahtui mukaan 14.

Kaikista eniten Satumaan yleisö kaipaili Yölinnun versiota Baddingin ehkä tunnetuimmasta kappaleesta ”Paratiisi”. Perusteluina sanottiin muun muassa seuraavaa:

”Sen tuntevat kaikki suomalaiset”

”Kaunis klassikko”

”Oma hieno tuotos käännösten korvaajaksi”

”Instituutio Baddingin tuotannossa”

Moni liputti myös muiden tuttujen hittien kuten Pilvet karkaa niin minäkin, Valot, Laivat, Bensaa suonissa ja Fiilaten ja höyläten puolesta. Myös vähemmän tapetilla olleet Baddingin laulut kuten Kukkolaulu, Rakkauden myrkky kaikki surut tappaa ja Suonkulkija saivat kannatusta.

Vastaajien kesken arvottiin kaksi Yölinnun ”Iso lemmen pala – Baddingin jalanjäljissä” –levyä. Onnetar suosi Ristoa ja Katjaa, heille levyt lähetetään viikon 23 aikana.

Lisää artisteista:Rauli Badding SomerjokiYölintu

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä