Suomalainen ja latinalaisamerikkalainen tango kohtaavat Seinäjoella

Suomalainen ja latinalaisamerikkalainen tango kohtaavat Seinäjoella

Ajankohtaista - Ma 20.6.2011, klo 10.22 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1308558727259

212
tykkää tästä

Cumbre Mundial del Tango järjestetään ensimmäistä kertaa latinalaisen kulttuurialueen ulkopuolella. Kansainvälinen tangotapahtuma järjestetään Seinäjoella osittain yhtä aikaa Tangomarkkinoiden kanssa. ”Se outous, että myös suomalaiset ovat suuria tangon rakastajia, on varmasti yksi syy, mikä on tuonut Cumbren tänne meille”, arvelee tiedotuspäällikkö Sohvi Sirkesalo.

Sirkesalon mukaan perisuomalaiset Tangomarkkinat ja kansainvälinen tangotapahtuma tukevat hyvin toisiaan. ”Siellähän on  esimerkiksi yhteiskonsertteja. Meidän kotimaiset huippunimet saavat esiintyä yhdessä ulkomaalaisten huippunimien kanssa, joita tulee esimerkiksi Japanista, Sveitsistä, Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Espanjasta, Venezuelasta ja ihan kaikkialta maailmasta.”

Sirkesalo huomauttaa, että iso joukko suomalaisista tangon ystävistä saapuu Seinäjoelle tanssimaan. Nyt tanssikansalle on entistä enemmän vaihtoehtoja. ”Milonga-tansseja järjestetään Cumbre Mundial del Tangon aikana joka ilta ja nyt pääsee siis tanssimaan myös argentiinalaisten muusikkojen säestyksellä, siitä tulee varmaan vähän erilaista säpinää”, Sirkesalo arvioi.

Tangon olemusta valotetaan tapahtuman aikana hyvin monipuolisesti. Konserttien ja tanssien lisäksi luvassa on muun muassa työpajoja, tanssinopetusta, seminaareja ja näyttelyitä.

Cumbre Mundial del Tango järjestetään Seinäjoella 29.6-8.7.2011.

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (3)

Tapani Kansa ja Argentiinalaiset Tangot,siinä on tunnetta ja tulkintaa !

Anonyymi Ti 5.7.2011, klo 23.02

Amadeus esiintyy tässä tilaisuudessa. On pojalla ääntä muillekin jakaa!!!

Anonyymi Su 26.6.2011, klo 14.05

Tapani Kansa olis pitänyt kutsua ehdottomast Tangomarkkinoille esittämään Tangoja ! Tapsan cd "Päivä jolloin rakasta" sisältää hienoja tulkintoja Argentiinalaisista Tangoista !

Anonyymi Ti 21.6.2011, klo 11.27

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä