Tango Primon käsissä hevibiisistäkin syntyy tangoversio

Tango Primon käsissä hevibiisistäkin syntyy tangoversio

Ajankohtaista - Ke 22.6.2011, klo 13.11 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/video/1308742206841

223
tykkää tästä

Johanna Debreczenin, Jouni Kerosen ja Samuli Jokisen Tango Primo –orkesteri näyttää, että tango taipuu osaavissa käsissä melkein mihin tahansa. ”Kaikki kappaleet, jotka menee neljään, pystyy tekemään tangoksi. Me on tehty tangoversioita heavyklassikoista nykypäivän hitteihin asti”, kertoo yhtyeen solisti, vuoden 2004 tangokuningatar Johanna Debreczeni.

Niin sanotun fuusiotangon lisäksi Tango Primo esittää myös perinteistä suomalaista tangoa, mutta sitäkin argentiinalaisella vivahteella. Tunnettujen hittien tangoversiointi on kuitenkin yhtyeen omaperäisintä antia. ”Niissä on vähän suomalaista marssipoljentoa, mutta myös argentiinalaista tulisuutta ja argentiinalaisia sävyjä”, Debreczeni kuvailee.

Tango Primo syntyi pari vuotta sitten, kun Johannaa, Jounia ja Samulia pyydettiin esiintymään Argentiinaan Cumbre-festivaalille. Trio esiintyi myös vuoden 2010 Tangomarkkinoilla ja tänä kesänä yhtye on mukana Cumbre Mundial del Tango –tapahtumassa Seinäjoella. Tango Primo yrittää saada myös nuorta yleisöä tangomusiikin pariin. ”Ei se ole pelkkää vanhaa ja perinteistä tangoa, vaan nykyään voi tehdä kaikkea”, Johanna toteaa.

Lisää artisteista:Johanna Debreczeni

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (7)

Itse olen ihastunut Tapanin esittämään Sataman Tangoon (Tulisuudelma) varsinkin sanat (onkohan vapaasti käännetty) poikkeavat täysin Suomalaisista !

Anonyymi Ke 29.6.2011, klo 08.59

Juu, Tapani Kansalla on voimakas ja ponnekas ääni, joka ei petä, ja jota kuuntelee, vaikka persoonasta ei niin paljon välittäisikään. Terv. KT

Anonyymi Ti 28.6.2011, klo 21.36

Johanna laulaa jotenkin pikkusievästi ja lyhyesti ilman kestoa ja vielä ilman ponnekkuutta. Minä vaadin laulajalta hiukan enemmän, myös kevyen musiikin esittäjältä! Terv. KT

Anonyymi Ti 28.6.2011, klo 21.35

Kyllä se niin on, että Johannan ääni on kaukana pienestä. oon kuullut joskus Tampereella kun Johanna vetää rokkikeikkaa mm. Bon Jovia. Voin sanoa, että kajahtaa. Kannattaa siis ottaa selvää asioista ennekuin puhuu..
Tango Primoa pitää päästä kyllä kuuntelemaan jonnekkin.

tangofani Ti 28.6.2011, klo 13.00

Tapani Kansalla on hienoja tulkintoa Argentiinalaisista Tangoista,niitä kuuntelee mielellään,taitaa sanatkin olla "suoria" käännöksiä !

Anonyymi Ma 27.6.2011, klo 21.56

Kyllä, tuon kannalla olen ollut aina, että kaikista "neljään menevistä" voidaan vääntää tango. Parhaimpia versioitavia todellakin ovat heviklassikot ja...mitkä vaan! Idea ja suunta on oikea, hyvä!!!

Johanna D.:n ääni on kaunis, mutta liian pieni sopiakseen voimakkaisiin tangomaisiin vetoihin. Kunnon tangopoljento, suomalainen tai argentiinalainen, vaatisi voimakkaamman äänen, sori vaan! Terv. KT

Anonyymi Su 26.6.2011, klo 23.28

Johanna on suuri pieni nainen :)) Tsemppiä Johanna!

Anonyymi Ke 22.6.2011, klo 20.33

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä