Milana pyrkii ulos liiasta taiteellisuudesta

Milana pyrkii ulos liiasta taiteellisuudesta

Ajankohtaista - Ke 29.6.2011, klo 11.06 - Toimittaja: Sari Törmikoski

Areena-sisällön näkyminen vaatii Javascriptin päälläolon sekä Flash-liitännäisen

Areena linkki: http://areena.yle.fi/audio/1309339167701

94
tykkää tästä

Milana Misic on alkanut valmistella uutta pitkäsoittoaan tekijätiiminsä kanssa. Tulevalla levyllä otetaan hieman etäisyyttä aiempaan, sillä etsitään uutta suorempaa linjaa musiikkiin. ”Me haluttiin tuoda sieltä entisestä maailmasta tarinat elämästä, melodiat ja ehkä vähän sitä rytmiä. Mutta me ei haluta tehdä liian monimutkaista”, Milana kertoo.

Milana ei halua määritellä uutta musiikillista genreään, sen määritteleminen jää kuuntelijalle. Tietynlaista linjanmuutosta on kuitenkin luvassa. ”Me ollaan tehty muutama vuosi jopa aika taiteellista musiikkia, mutta tässä uudessa musiikissa me ei pyritä suureen taiteellisuuteen eikä pyritä tekemään erikoista, sillä Suomessa etninen musiikki on erikoista. Tää ei ehkä eroa muuten paljon aiemmasta, mutta tää oon enemmän länsimaisia rytmejä, ei sitten niinkään itämaisia”, Milana toteaa.

Rytmien lisäksi sanoituksia tuodaan lähemmäs kuulijaa. ”Me on tuotu sanoituksia enemmän tähän päivään, ne eivät ehkä ole niin runollisia. Ne ovat välillä jopa hassunhauskoja ilmaisuja elämästä, rakkaudestakin yllättäen tosi paljon. Mulle tämän rakkauden ilmaiseminen on ehkä vaikeaa. Mä olen rajoitteinen, sillä mulle esimerkiksi laulu, jossa sanotaan, että ’raakaastaan sinua’, on hirveän vaikea. Mä koen, että se pitää sanoa jotenkin muuten.”

Milana haluaa allekirjoittaa laulamansa sataprosenttisesti, siksi sanoitukset ovat tärkeässä roolissa kappaleita valittaessa. Milanan mukaan sanat antavat laululle sielun. ”Sen täytyy tuntua siltä, että mä voin sanoa ne asiat juuri niin kuin ne siinä laulussa sanotaan. Mä toivon sen laulun sanomalta jotain enemmän kuin ihan pintapuolista, että yleensä se tarina on mulle se juttu ja jokaisessa laulussa, joita me ollaan nyt tekemässä, on tarina.”

Lisää artisteista:Milana Misic

Hei kaikki Satumaan kävijät!

Satumaa-palvelun ylläpito ja toimittaminen loppui 7.6. ja artikkelien kommentointi on suljettu.
Kiitos aktiivisuudestanne ja näkemisiin jatkossa uudessa palvelussa http://yle.fi/musiikki

Kommentit (0)

Ei kommentteja.

Uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä